Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αβέρωφ: Η Γεροσκήπου θα είναι η Γεροσκήπου, δεν θα αλλάξει τίποτα

Offsite Team -
18.04.2021 - 17:22

Αβέρωφ: Η Γεροσκήπου θα είναι η Γεροσκήπου, δεν θα αλλάξει τίποτα

Φωτογραφίες και βίντεο από την επίσκεψη του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στη Γεροσκήπου

Τον Δήμο Γεροσκήπου επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος, και από κοινού με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Παυλίδη και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

1

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Νεοφύτου δήλωσε τα εξής:  

«Είμαι εδώ με τον φίλο Δήμαρχο και θέλω να του πω. Και με τη μεταρρύθμιση να γίνει που εμείς θα δώσουμε μάχη να γίνει, οι ιεροί κήποι της Αφροδίτης, ιεροί κήποι της Αφροδίτης θα μείνουν. Τούτη η πανέμορφη εκκλησιά της Αγίας Παρασκευής, θα είναι στη Γεροσκήπου. Η Γεροσκήπου θα είναι η Γεροσκήπου που κάνει τα λουκούμια, με τις παραδόσεις της, δεν θα αλλάξει τίποτα, ούτε το όνομά της. Απλά η διοίκηση θα ενοποιηθεί για να γλυτώνουμε ριάλια και να πληρώνει ο κόσμος λιγότερους φόρους. Είναι αυτή η σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Χαίρομαι που ήμουν σήμερα με τον Δήμαρχο της Γεροσκήπου, με ξενάγησε σε σημαντικά έργα, πάνω από 10 εκατομμύρια, με δικές του πρωτοβουλίες και τη στήριξη της κυβέρνησης, παρατηρώ από άκρη σε άκρη τούτου του τόπου ν’ αλλάζουμε, να γίνονται σημαντικά έργα και είναι εδώ που πρέπει να βοηθήσουμε και θέλω να σου υποσχεθώ φίλε Δήμαρχε, αγαπητέ μου Μάκη, ότι θα είμαστε δίπλα σου στην προσπάθεια να ξανά ζωντανέψεις την παράδοση τούτου του τόπου. Ξέρω τις ευαισθησίες σου αλλά και να αναδείξεις το παραλιακό μέτωπο που είναι ο πνεύμονας ζωής και δράσης και θα έχεις και πολλά οικονομικά οφέλη».

2

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γεροσκήπου δήλωσε τα εξής:  

3

«Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού για τη σημερινή του επίσκεψη. Τον έχουμε ενημερώσει για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο μας, όπως είναι το ιατρικό κέντρο, ο συνδετήριος δρόμος, το παραλιακό μέτωπο και δυο μεγάλα πάρκα αξίας 10 εκατομμυρίων τα οποία τελειώνουν μέχρι τέλος Ιουλίου. Επίσης, τον έχουμε ενημερώσει για έργα τα οποία αρχίζουν αξίας 7 εκατομμυρίων όπως είναι ο κυκλικός κόμβος στη Μακαρίου, κυκλικός κόμβος στην Ευαγόρα Παλληκαρίδη και ο πυρήνας της Γεροσκήπου και σε συνάρτηση με τον συνδετήριο δρόμο, ευελπιστούμε ότι πολύς τουρισμός ο οποίος υπάρχει στις ξενοδοχειακές μας μονάδες θα έρχεται προς τη Γεροσκήπου και θα τον ωθεί και η εμπορική κίνηση της πόλης μας. Να πω επίσης επειδή έχουμε μιλήσει για τη μεταρρύθμιση, ως Δήμος Γεροσκήπου έχουμε κάνει δυο ανεξάρτητες μελέτες από δυο Οίκους οι οποίες καταδεικνύουν ότι η Γεροσκήπου μπορεί να στηρίξει τις κοινότητες της ανατολικής Πάφου και να δημιουργηθεί ένας Δήμος δυνατός Γεροσκήπου και ανατολικής Πάφου».

4

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις: 

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αν δεν κινηθούμε εμείς για λύση, κανείς δεν θα το κάνει

Offsite Team -
28.06.2022 - 21:06

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αν δεν κινηθούμε εμείς για λύση, κανείς δεν θα το κάνει

Στεφάνου: Να δημιουργηθεί δυναμική επανέναρξης διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκε στο Κραν Μοντανά

Αν δεν κινηθούμε εμείς για λύση, κανείς δεν πρόκειται να το κάνει για μας, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, σε ομιλία που εκφώνησε στο πλαίσιο εκδήλωσης του κόμματος η οποία έγινε το βράδυ της Τρίτης στο Θέατρο Παλλάς, στη Λευκωσία, και ήταν αφιερωμένη στις θρησκευτικές ομάδες της Κύπρου.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση από το ΑΚΕΛ, ο κ. Στεφάνου εξήρε την προσφορά των θρησκευτικών ομάδων της Κύπρου. «Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι της Κύπρου αποτελούν ζωντανό και αναπόσπαστο κομμάτι της πατρίδας μας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αποτελούν καταλύτη στην κοινωνική, οικονομική και πνευματική ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας.

«Οι συμπατριώτες μας Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι, έχουν την Κύπρο ως τη δεύτερή τους πατρίδα», υπέδειξε, τονίζοντας ότι μετατράπηκαν σε αναπόσπαστο μέρος του κυπριακού λαού χωρίς να απολέσουν την ταυτότητά τους, την οποία πρόσθεσαν στον πολυπολιτισμικό πλούτο της χώρας μας.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπογράμμισε τη σταθερή εναντίωση του κόμματος στη διχοτόμηση και τη συνεπή προσήλωσή του στη συμφωνημένη βάση λύσης της ΔΔΟ με πολιτική ισότητα όπως την περιγράφουν τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Ακόμη, σημείωσε ότι επιβάλλεται η ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από μέρους της ε/κ πλευράς για αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της και για να δημιουργηθεί δυναμική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά. «Αν δεν κινηθούμε εμείς για λύση, κανείς δεν πρόκειται να το κάνει για μας», υπέδειξε.

Η συμβολή των Μαρωνιτών, των Αρμενίων και των Λατίνων στους πνευματικούς αγώνες του λαού μας παραμένει μέχρι σήμερα ιδιαίτερη και ξεχωριστή, ανέφερε ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας ότι οι θρησκευτικές ομάδες πρωτοπορούν σε σημαντικούς τομείς και κλάδους της οικονομίας, όπως είναι το εμπόριο, η γεωργία, οι βιοτεχνίες και οι επιχειρήσεις. 

«Οι θρησκευτικές ομάδες της Κύπρου συμμετέχουν ενεργά και αδιάλειπτα στους κοινωνικούς αγώνες για την πρόοδο και την προκοπή του τόπου μας, των εργαζομένων και των απόμαχων της δουλειάς", τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η πολυπολιτισμικότητα της Κύπρου οφείλεται και στους Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους, οι οποίοι δεν εγκατέλειψαν ποτέ τα ήθη και τα έθιμα τους, αλλά αντίθετα καλλιεργούν τη γλώσσα και τον πολιτισμό τους.

Ακριβώς γι’ αυτό, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ίδρυσαν σχολεία, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία καθώς και φιλανθρωπικά ιδρύματα και συλλόγους ευημερίας για να στηρίξουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, θαλπωρή και αλληλεγγύη. Για την καλλιέργεια του θρησκευτικού αισθήματος των ανθρώπων τους, ίδρυσαν δεκάδες χώρους λατρείας, πρόσθεσε. 

«Η Κύπρος στη μακραίωνη ιστορία της, υπήρξε σημείο συνάντησης και συνεργασίας διάφορων λαών. Στο πολιτιστικό και πολιτισμικό ψηφιδωτό της, συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν οι Μαρωνίτες, οι Αρμένιοι και οι Λατίνοι», σημείωσε ο κ. Στεφάνου.

«Για το ΑΚΕΛ, η προστασία των θρησκευτικών ομάδων δεν είναι απλώς συμβατική υποχρέωση. Είναι μέρος της ιδεολογίας μας, της ταυτότητάς μας, της ιστορίας μας», είπε.

Ακόμη, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ στηρίζει την προσπάθεια των εκπροσώπων των Μαρωνιτών να καλλιεργήσουν περαιτέρω την κυπριακή αραβική και να μυήσουν τους Μαρωνίτες μαθητές στη δική τους  κουλτούρα.

Επιπλέον, τόνισε ότι στηρίζει την προσπάθεια των Αρμενίων να προωθήσουν περαιτέρω την αρμένικη γλώσσα ανάμεσα στα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία τους και να διατηρήσουν τη δραστηριότητα των σωματείων και των οργανισμών που κρατούν ζωντανά την ιστορία και τον πολιτισμό τους, καθώς και την προσπάθεια των Λατίνων να διαφυλάξουν την ιστορική και κοινωνική προσφορά της θρησκευτικής τους ομάδας.

«Η πολιτεία οφείλει να είναι αρωγός στην περαιτέρω ανάπτυξη της εκπαίδευσης, στη στήριξη των οργανώσεων και άλλων δομών που λειτουργούν με ευθύνη και πρωτοβουλία των εκπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων», κατέληξε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

«Το ΑΚΕΛ ανέκαθεν αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των εργαζομένων της Κύπρου, αλλά και των μειονοτήτων της. Διαχρονικά υπήρξε συμπαραστάτης των εργαζομένων της κοινότητάς μας», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Βαρτκές Μαχτεσιάν, εκ μέρους της θρησκευτικής ομάδας των Αρμενίων.

«Για εμάς τους Αρμένιους, που βιώσαμε την πρώτη μεγάλη Γενοκτονία του πολυτάραχου 20ού αιώνα, η μουσική, το τραγούδι και ο χορός έχουν περισσότερη συναισθηματική σημασία, αφού μας συνδέουν με ένα μοναδικό τρόπο με την ηρωική και αιματοβαμμένη μας ιστορία, τους προγόνους μας που σφαγιάστηκαν και εκδιώχθηκαν, αλλά και με την τουρκοκρατούμενή μας πατρίδα, Κύπρο», πρόσθεσε ο κ. Μαχτεσιάν.

Η Αντωνέλλα Μαντοβάνη, εκ μέρους της θρησκευτικής ομάδας των Λατίνων, ανέφερε στον χαιρετισμό της ότι οι Λατίνοι αναγνωρίστηκαν συνταγματικά το 1960 λόγω της μακράς τους παρουσίας στην Κύπρο και της προσφοράς τους στην κυπριακή κοινωνία, κυρίως στον πολιτισμό, την παιδεία, τις τέχνες, την κυπριακή διάλεκτο, το εμπόριο, την αρχιτεκτονική και την ιατρική.

Ακόμη, σημείωσε ότι οι Λατίνοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κυπριακής κοινωνίας, και το μόνο που τους διαχωρίζει είναι το καθολικό τους θρήσκευμα και οι παραδόσεις τους.

ΚΥΠΕ

Home