Αβέρωφ: Καλύτερα να πονέσουμε τώρα παρά να γίνουμε Ιταλία

Αβέρωφ: Καλύτερα να πονέσουμε τώρα παρά να γίνουμε Ιταλία

Όσα δήλωσε για την κατάσταση

Σε δήλωση προχώρησε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, για μέτρα διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και στήριξης της οικονομίας, δηλώνοντας ότι είναι καλύτερα να πονέσουμε τώρα παρά να γίνουμε Ιταλία

Συγκεκριμένα ο κ. Νεοφύτου δήλωσε: “Σε κάθε κρίση χρειάζεται, ψυχραιμία, καθαρή σκέψη, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση. Και αυτή τη στιγμή προέχει η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ανακοινωθεί σειρά μέτρων τα οποία όλοι μας οφείλουμε να εφαρμόσουμε. Στηρίζουμε τις σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης και είμαστε πανέτοιμοι να στηρίξουμε κάθε πρόσθετο μέτρο κριθεί αναγκαίο, όσο αυστηρό και εάν είναι αυτό, όση και εάν είναι η προσωρινή αναστάτωση που θα προκληθεί, προκειμένου ν’ ανακόψουμε την επέκταση αυτής της πανδημίας και να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία.

Με τον ίδιο ξεκάθαρο και αποφασιστικό τρόπο πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις αναπόφευκτες οικονομικές συνέπειες. Η συνετή οικονομική πολιτική που συνειδητά είχαμε ασκήσει μέχρι σήμερα, δίνει στο κράτος τα περιθώρια και τις αντοχές για να στηρίξει τους πολίτες, τους εργαζόμενους αλλά και τις επιχειρήσεις του τόπου μας.

Αναμένουμε την αυριανή έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και είμαστε πανέτοιμοι να υποστηρίξουμε έκτακτη σύνοδο της Βουλής των Αντιπροσώπων, προκειμένου αμέσως να εγκριθούν και να τεθούν σε εφαρμογή ισχυρά και στοχευμένα μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας και διαφύλαξης των θέσεων εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Όσο πιο σκληρά μέτρα για την προστασία των πολιτών χρειαστεί να παρθούν τόσο πιο θετικά θα’ ναι τα αποτελέσματα. Καλύτερα να πονέσουμε σήμερα, παρά να γίνουμε μια νέα Ιταλία”

Home