Αβέρωφ: Μαζί με εταίρους μας συνδιαμορφώνουμε το μέλλον της ΕΕ

Αβέρωφ: Μαζί με εταίρους μας συνδιαμορφώνουμε το μέλλον της ΕΕ

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου

Μαζί με τους εταίρους μας συνδιαμορφώνουμε το μέλλον της Ευρώπης, ανέφερε απόψε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και κάλεσε τους Τουρκοκύπριους να ενώσουν δυνάμεις για να απαλλαγούμε από την κατοχή και τις τουρκικές εγγυήσεις.  

Μιλώντας σε πανεπαρχική συγκέντρωση του ΔΗΣΥ στην Αραδίππου ο κ. Νεοφύτου είπε ότι η παρουσία των Αμμοχωστιανών στη συγκέντρωση στέλνει το μήνυμα πως «όσο και αν μας κτυπούν εμείς δυναμώνουμε, όσο και αν μας πολεμούν, εμείς γινόμαστε πιο δυνατοί, πιο δυνατοί για την Κύπρο μας».

 

Εξέφρασε χαρά για τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις ευρωεκλογές, γιατί όπως εξήγησε «ο ΔΗΣΥ έβαλε την Κύπρο στην Ευρώπη, για να είναι το μέλλον όλων των Κυπρίων», σημείωσε πως «είναι ο ΔΗΣΥ και οι κυβερνήσεις που μερίμνησαν να έχουν το δικαίωμα της ψήφου, γιατί είναι κοινή η πατρίδα μας. Τους καλούμε να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, να απαλλαγούμε από την κατοχή, τις ξένες εξαρτήσεις και τις τουρκικές εγγυήσεις, γιατί μια ενωμένη Κύπρος εντός της ΕΕ δεν χρειάζεται ούτε ξένους εγγυητές ούτε κατοχικά στρατεύματα».

 

Πρόσθεσε ότι την ερχόμενη Κυριακή  στις ευρωεκλογές «θα είναι δυνατό το μήνυμα που θα φύγει από τη Λάρνακα, με πρώτο και δυνατό το ΔΗΣΥ. Είμαστε περήφανοι για το κόμμα μας και αν δεν μας υπολόγιζαν δεν θα μας πολεμούσαν τόσο λυσσαλέα. Κανείς νοήμων δεν ρίχνει πέτρες σε καρυδιά που δεν έχει καρύδια» είπε και πρόσθεσε πως «ευτυχώς που η καρυδιά μας έχει πολλά καρύδια και όσες πέτρες και να ρίξουν, πάλι θα περισσέψουν για να είμαστε πρώτοι με διαφορά».  

 

Στο χαιρετισμό του ο κ. Νεοφύτου  αναφέρθηκε στη δέσμη αποφάσεων που βρίσκονται στο πρόγραμμα του ΔΗΣΥ μεταξύ των οποίων η μεταναστευτική πολιτική, η επένδυση δισεκατομμυρίων  ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταμεία για καταπολέμηση του καρκίνου και στην εξεύρεση του φαρμάκου κατά του καρκίνου, στην στήριξη της 3ης ηλικίας, στη παροχή βοήθειας στα νέα ζευγάρια για απόκτηση πρώτης κατοικίας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αποφυγή των κινδύνων από τις κλιματικές αλλαγές.  

Σημείωσε ακόμα ότι «θέλουμε μια Ευρώπη πιο έξυπνη με σύζευξη δυνάμεων, μια ευέλικτη Ευρώπη, μια ανθρώπινη Ευρώπη με πολιτικές οι οποίες θα δώσουν εφόδια σε νέους και μεσήλικες να διατηρήσουν την  εργασία τους, γιατί δεν θέλουμε τον σημερινό εργαζόμενο να βιώσει τον εφιάλτη της ανεργίας».  

Ο ΔΗΣΥ με τη δράση του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνέχισε ο Αβέρωφ Νεοφύτου «βάζει την Κύπρο στη θέση που της αξίζει, ως κράτος μέλος και αξιόπιστος εταίρος. Ο ΔΗΣΥ είναι η πολιτική δύναμη που θέλει τη Κύπρο συμμέτοχο και μαζί με τους εταίρους μας συνδιαμορφώνουμε το μέλλον της Ευρώπης, που είναι η κληρονομιά μας και το μεγάλο μας επίτευγμα γιατί η Κύπρος χωρίς τον ΔΗΣΥ και τον Γλαύκο Κληρίδη, δεν θα ήταν ποτέ μέλος στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».  

Σημείωσε ακόμα ότι η στήριξη που είχε η Κύπρος τις τελευταίες μέρες από την ΕΕ, την Φεντερίκα Μογκερίνι, τον Μισιέλ Μπαρνιέ και άλλους αξιωματούχους δείχνει πως «η Ευρώπη είναι δίπλα στη Κύπρο γιατί η Κύπρος είναι στην Ευρώπη» και κάλεσε όλους, αριστερούς και δεξιούς, κεντρώους και σοσιαλιστές να διερωτηθούν «που θα είχαμε αποταθεί και ποια στήριξη θα είχαμε πετύχει, εάν η Κύπρος δεν ήταν ισότιμο μέλος της ΕΕ».  

Οι Ευρωπαίοι, συνέχισε "παρακολουθούν ποιοι εκφράζουν τις φιλοευρωπαϊκές πολιτικές και ποιοι με λυσσαλέο τρόπο πολεμούν την Ευρώπη και θέλουν να τη διαλύσουν και αυτοί είναι η αριστερά και οι ακραίοι». Ταυτόχρονα διερωτήθηκε ποιο μήνυμα θα σταλεί «την ώρα που η χώρα μας έχει ανάγκη τη στήριξη της Ευρώπης» εάν στις 26 Μαΐου "η κυπριακή κοινωνία στείλει στην Ευρώπη ενισχυμένους  τους ευρωσκεπτικιστές αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο ακραίους εθνικιστές που πολεμούν και οι δύο λυσσαλέα την Ευρώπη».   

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "τα ανιδιοτελή στελέχη και οι φίλοι το ΔΗΣΥ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και αυτή τη φορά θα πουν "όχι" στο πισωγύρισμα και δεν θα τους επιτρέψετε να μας πάρουν πίσω", ψηφίζοντας στις 26 Μαΐου "ναι στην πρόοδο, τη σταθερότητα, στον ΔΗΣΥ για μια δυνατή Κύπρο στην Ευρώπη". (ΚΥΠΕ./ΦΖ/ΓΧΡ)

Home