Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Aβέρωφ: Μίλησε με Υφυπουργό ΥΠΕΞ ΗΠΑ για την Πενταμερή

Offsite Team -
24.03.2021 - 15:46

Aβέρωφ: Μίλησε με Υφυπουργό ΥΠΕΞ ΗΠΑ για την Πενταμερή

Thumbnail
Μέσω τηλεδιάσκεψης / Θετικά μηνύματα

Με τον Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικων Υποθέσεων, Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Matthew Palmer συνομίλησε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εξελίξεις που αφορούν το κυπριακό ενόψει και της άτυπης πενταμερούς στη Γενεύη, με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού να τονίζει ότι πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να συγκαλέσει την άτυπη διεθνή διάσκεψη στη Γενεύη, θα έχει καθοριστικό ρόλο ως προς την δυνατότητα επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού.

 

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Νεοφύτου ευχαρίστησε τον κ. Palmer υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί παράγοντα ενθάρρυνσης η πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών για ενεργότερη εμπλοκή σε αυτή την προσπάθεια, όπως αυτή διατυπώθηκε πρόσφατα από τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Antony Blinken.

 

Σκοπός είναι, τόνισε ο κ. Νεοφύτου και με τη βοήθεια των ΗΠΑ να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα ωθήσουν τις δύο πλευρές να επιστρέψουν σε μια συμφωνημένη διαδικασία διαπραγματεύσεων. Ο κ. Νεοφύτου υπογράμμισε προς τον κ. Palmer επιπρόσθετα, ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός εργάζεται για την επίτευξη λύσης πάνω στο συμφωνημένο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως καταγράφεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και ότι δεν τίθεται καμία συζήτηση για αλλαγή της βάσης λύσης.

palmer

 

Από την πλευρά του ο κ. Palmer επανέλαβε τη στήριξη των ΗΠΑ για μία συνολική διευθέτηση που θα επανενώνει την Κύπρο ως μία Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία όπως καταγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, επαναβεβαιώνοντας και την εμπλοκή της αμερικανικής διπλωματίας στην προώθηση αυτής της προοπτικής, συμπεριλαμβανόμενης της υποστήριξης στον κρίσιμο ρόλο των Ηνωμένων Εθνών.

 

 

Home