Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αβέρωφ: Το μήνυμα που πρέπει να στείλουν οι πολίτες στην ΕΕ

Offsite Team -
23.04.2019 - 14:47

Αβέρωφ: Το μήνυμα που πρέπει να στείλουν οι πολίτες στην ΕΕ

Thumbnail
Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ για τις Ευρωεκλογές και την υπόθεση με την ανεύρεση πτωμάτων στο Μιτσερό

Με τις ευρωεκλογές οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να στείλουν ένα μήνυμα στις Βρυξέλλες, ότι η Κύπρος εγκρίνει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις σε ενημερωτική εκδήλωση της ΝΕΔΗΣΥ για την πρόληψη χρήσης κροτίδων, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «μπήκαμε στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών και το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο, κατά πόσον ο κυπριακός λαός προκρίνει τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της Κύπρου ή κατά πόσον θέλουμε οι δυνάμεις της συντήρησης, οι αντιευρωπαϊκές δυνάμεις να στείλουν το λανθασμένο μήνυμα στην Ευρώπη».

 

Πρόσθεσε πως «είναι η ευκαιρία που δίνεται στους πολίτες να στείλουν ένα μήνυμα στις Βρυξέλλες πως η Κύπρος εγκρίνει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, παρ’ όλο που αναγνωρίζουμε ότι δεν είναι τέλεια η Ευρώπη, αλλά και με ενισχυμένο το Δημοκρατικό Συναγερμό, να προσπαθήσουμε να κάνουμε ακόμα καλύτερη την Ευρώπη για το σύνολο των Ευρωπαίων πολιτών».

"Δεν είναι ώρα για κομματικά οφέλη"

Ερωτηθείς για το θέμα δολοφονιών γυναικών από τις Φιλιππίνες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απάντησε πως «προέχει η πλήρης εξιχνίαση της υπόθεσης. Από κει και πέρα οι αρμόδιες αρχές να κάνουν τις επιπρόσθετες έρευνες εάν υπάρχουν και σε ποιους οι οποιεσδήποτε ευθύνες. Αλλά κάθε φορά που έχουμε ένα έγκλημα, μια κοινωνική τραγωδία, ένα φαινόμενο σ’ αυτό τον τόπο, δεν θεωρώ ταπεινά ότι είναι ευκαιρία για μας τους πολιτικούς και τα κόμματα, να κάνουμε και τους ειδικούς αλλά και την ίδια ώρα να προσπαθούμε να κεφαλαιοποιήσουμε κομματικά οφέλη».  

Χρειάζεται, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, να αναμένουμε την «ολοκλήρωση των ερευνών, με έκφραση εκ μέρους μας της συμπάθειας προς τις οικογένειες των θυμάτων και από όλη την κοινωνία να δείξει αυτές τις ευαισθησίες. Να στείλουμε και ένα μήνυμα εκτός Κύπρου πως ο λαός μας, η κοινωνία μας, δεν έχει οτιδήποτε ενάντια σε οποιαδήποτε άλλη φυλή ή εθνικότητα, γιατί ζήσαμε ως Κύπριοι και τη ξενιτιά και τη μετανάστευση».  

Ανέφερε ακόμα ότι «ο σεβασμός προς αυτούς τους ανθρώπους είναι πάρα πολύ σημαντικό και να αποφεύγουμε μέσα από τα λόγια μας να δημιουργούμε μια ρητορική μίσους σ’ αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων».

Home