Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αβέρωφ: Να ψηφίζουν και οι 17χρονοι

Offsite Team -
01.06.2023

Αβέρωφ: Να ψηφίζουν και οι 17χρονοι

Αβέρωφ: Ακόμη και στην προεκλογική του έκανε πλεόνασμα – Επέστρεψε και €93.000 στον ΔΗΣΥ
Προχωρά με προτάσεις νόμου μετά από συνεννόηση με την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ και την ηγεσία του κόμματος

Εκπροσωπώντας τον Δημοκρατικό Συναγερμό και με τη σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέλαβε την πρωτοβουλία για ετοιμασία προτάσεων νόμου που θα δίνεται το δικαίωμα ψήφου σε όσα πρόσωπα έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους γιατί εμπιστεύονται και πιστεύουν στη νέα γενιά.

Σύμφωνα με τον  Αβέρωφ Νεοφύτου αποτελεί πάγια άποψή του ότι η διεύρυνση της εκλογικής βάσης είναι διεύρυνση της δημοκρατίας έτσι ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία τώρα, διότι οι αλλαγές στο εκλογικό σύστημα πρέπει, να γίνονται σε χρόνο πολιτικά ουδέτερο, όσο αυτό είναι εφικτό, ώστε κόμματα, πολιτικοί και πολίτες να γνωρίζουν εγκαίρως τους όρους του πολιτικού ανταγωνισμού σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Με την ψήφο στα 17 σύμφωνα με τον Αβέρωφ Νεοφύτου αναγνωρίζουμε στους νέους την ωριμότητά τους και ταυτόχρονα το δικαίωμα να αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι πολίτες στις εκλογές για κάθε θεσμό της δημοκρατικής πολιτείας: στις προεδρικές εκλογές, την ανάδειξη των μελών του κοινοβουλίου, τις ευρωεκλογές και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Η νέα γενιά μας, στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, απέδειξε ότι προσεγγίζει το ιερό δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν με υπευθυνότητα, με γνώση, με όραμα για την πατρίδα αλλά και με ρεαλισμό. Αντίστοιχα είναι τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα. Οι νέες και οι νέοι μας ωριμάζουν σ’ ένα περιβάλλον με ασύλληπτες, μέχρι πρότινος, δυνατότητες και προκλήσεις. Και είμαι ευτυχής που με την κατάθεση των προτάσεων Νόμου στο κοινοβούλιο μας, και στην αναμενόμενη υπερψήφιση της, οι νέοι μας θα αποκτήσουν την προοπτική της συμμετοχής στις δημοκρατικές διαδικασίες από τα 17 τους χρόνια» αναφέρει επεξηγώντας το σκεπτικό της πρότασης νόμου ο κύριος Νεοφύτου.

Home