Αβέρωφ: Να στελεχωθούν και να ανοίξουν τα Οδοφράγματα

Αβέρωφ: Να στελεχωθούν και να ανοίξουν τα Οδοφράγματα

Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Να στελεχωθούν και να ανοίξουν

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με όλα τα πολιτικά όπλα που έχουμε στη διάθεση μας τις κινήσεις της Τουρκίας στην Αμμόχωστο, δήλωσε αρχικά στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρία του Εθνικού ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζοντας πως αν στο τέλος της ημέρας η Τουρκία θα εποικίσει και την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου τότε θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. 

Γρήγορες αποφάσεις για το μεταναστευτικό θέλει ο κ. Αβέρωφ, αναφέροντας πως  ίσως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε. Όπως σημέιωσε «ενα σημαντικό μέρος από τους αιτητές ασύλου εισέρχονται νόμιμα στη χώρα μας για νόμιμη εργασία ή φοίτηση και να βρούμε τους τρόπους να μην γίνεται εκμετάλλευση». 

Ο κ. Αβέρωφ τόνισε παράλληλα πως «λυπούμαι να παρατηρήσω πως υπάρχουν συγκεκριμένοι που μετέτρεψαν τους αιτητές ασύλου σε επικερδή επιχείρηση. Είμαστε άνθρωποι, σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν θα γίνουμε ρατσιστές αλλά έχουμε υποχρέωση για την ασφάλεια της χωράς μας και την ευημερία των πολιτών μας». 

Διαβάστε επίσης: 

Γ. Βασιλείου:Δεν θα έκλεινα τα οδοφράγματα αν ήμουνα εγώ Πρόεδρος

ΓΓ ΑΚΕΛ: Λάθος η αναφορά της ΟΥΝΦΙΚΥΠ σε φυσιολογικές συνθήκες

Ν. Παπαδόπουλος:Αν μας είπαν αλήθεια ορθά έκλεισαν τα οδοφράγματα

Μέχρι την Δευτέρα κληθήκαμε να καταθέσουμε προτάσεις. Εμείς έχουμε επεξεργαστεί το ζήτημα και θα καταθέσουμε τις σκέψεις μας στην κυβέρνηση για το θέμα, είπε ο κ. Νεοφύτου. 

Όσον αφορά τους ελέγχους για τον κορωνοιό ο κ. Αβέρωφ ανέφερε πως έχουν ενημερωθεί από την κυβέρνηση για την αναστολή της λειτουργίας κάποιων οδοφραγμάτων, ενώ όπως τονίζει «δεν υπήρχε καμιά πολιτική χροιά στην απόφαση της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα καταγράφονται προσπάθειες της άλλης πλευράς να πολιτικοποιήσει το θέμα». 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε πως «στεκόμαστε και στηρίζουμε την κυβέρνηση στην προσπάθεια της για αύξηση των μέτρων ελέγχου για κορωνοιό, είτε αυτά αφορούν αεροδρόμια/λιμάνια ή οδοφράγματα, τονίζοντας πως «το κράτος πρέπει να στελεχώσει όλα τα σημεία ελέγχου άμεσα ώστε να αφαιρεθούν όλα τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς».

«Αγωνιζόμαστε για να μην υπάρχουν οδοφράγματα. Για να ενώσουμε την πατρίδα μας. Η πολιτεία πρέπει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για την στελέχωση και επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων που έχει αναστείλει τη λειτουργία τους», σημείωσε ο κ. Νεοφύτου αναφορικά με τα οδοφράγματα. 

Δείτε τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ σε βίντεο:

 

Home