Αβέρωφ: Ο στόχος είναι ένας, να ξαναενώσουμε τον τόπο μας

Αβέρωφ: Ο στόχος είναι ένας, να ξαναενώσουμε τον τόπο μας

«Εγώ είμαι μιας φιλοσοφίας και είμαι δίπλα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών ρωτήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νεοφύτου από δημοσιογράφους και συγκεκριμένα όπως ειπώθηκε για το ότι ο κ. Γκουτέρες φάνηκε πρόθυμος να εξερευνήσει άλλες οδούς σε μια προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών αλλά και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε τις προτάσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού να απαντά τα εξής:  

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

«Ξέρετε στα χωρκά μας όταν είχαμε να πάμε κάπου αυτός ήταν ο προορισμός, όμως μονοπάτια είχε πολλά. Είχε και συντόμι είχε και μονοπάτια που ήθελες παραπάνω ώρα να πας. Εγώ είμαι μιας φιλοσοφίας και είμαι δίπλα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο στόχος είναι ένας: να ξαναενώσουμε τον τόπο μας με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο, ξεκάθαρα και απόλυτα. Από εκεί και πέρα, εγώ προσωπικά δεν αποκλείω οποιοδήποτε μονοπάτι φτάνει να με πάρει στον τελικό προορισμό».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι και ο Πρόεδρος της Τουρκίας ο οποίος βγήκε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και είπε τα δικά του περί δύο κυριαρχιών, περί δύο κρατών και τι να περιμένουμε ενόψει και της συνάντησης που θα έχουν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον κ. Τατάρ και τον κ. Γκουτέρες, ο κ. Νεοφύτου απάντησε:  

«Χίλιες φορές την ημέρα να τα λέει, όπου και να τα πει, δύο κράτη στην Κύπρο δεν θα δεχτούν ούτε οι Ελληνοκύπριοι, ούτε η διεθνής κοινότητα ούτε η Ευρώπη. Όποιος και αν τα λέει, κι όποιος και αν νομίζει είναι ο Ερντογάν».

Home