Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αβέρωφ: Όχι σε πειράματα Ακυβερνησίας 

Offsite Team -
24.11.2022 - 14:42

Αβέρωφ: Όχι σε πειράματα Ακυβερνησίας 

Να έχουμε ηγεσία ικανή να κρατά το τιμόνι της οικονομίας ανέφερε ο υποψήφιος Πρόεδρος

Σε δηλώσεις για την οικονομία και την έκθεση της Κομισιόν προέβει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μεταξύ άλλων ο κύριος Νεοφύτου ανέφερε ότι η Κύπρος παρά την ενεργειακή, οικονομική και γεωπολιτική κρίση πετυχαίνει να έχει δυνατούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι για να έχουμε ένα τέτοιο Κράτος θα πρέπει να έχουμε ηγεσία ικανή να κρατά το τιμόνι της οικονομίας και όχι πειράματα ακυβερνησίας ή επιστροφή στις ιδεολογικές αγκυλώσεις της αριστεράς. 

Αυτούσια η δήλωση του:

Σήμερα έχουμε μια νέα επιβεβαίωση από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη μεγάλη ανθεκτικότητα και την υγεία της κυπριακής οικονομίας.

Η Κύπρος παρά την ενεργειακή, οικονομική και γεωπολιτική κρίση πετυχαίνει να έχει δυνατούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. Ταμειακά αποθέματα για έναν ολόκληρο χρόνο. Αντί του ενός μηνός που είχαμε παραλάβει το 2013. Και ένα δημόσιο χρέος που όχι μόνο είναι βιώσιμο αλλά μειώνεται 12% κάθε χρόνο.

Έχουμε ένα κράτος που μπορεί να στηρίζει την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις θέσεις εργασίας των πολιτών, αλλά και να αποκρούει το νέο κύμα ακρίβειας. Ένα κράτος που μπορεί να στηρίζει τους αδύναμους. Σήμερα το κοινωνικό μας κράτος είναι πέραν του 1,2 δις ευρώ έναντι των 800 εκατομμυρίων που ήταν το 2013.

Ένα κράτος που στηρίζει τη μεσαία τάξη και την κυπριακή οικογένεια. Με τη θέση μας για αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα στις 39.000 ευρώ. Που σημαίνει ότι πολλές χιλιάδες νοικοκυριά θα έχουν όφελος μέχρι και 4.000 ευρώ τον χρόνο.

Και επιπρόσθετα με το ΓΕΣΥ, την επιδότηση των βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων αλλά και την πρότασή μας για το ολοήμερο σχολείο, ενισχύουμε το οικογενειακό εισόδημα. Αφαιρώντας δαπάνες από τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ένα τέτοιο κράτος θέλουμε. Αλλά για να συνεχίσουμε να το έχουμε υπάρχει μια βασική προϋπόθεση: Να έχουμε ηγεσία ικανή να κρατά το τιμόνι της οικονομίας.  Και όχι πειράματα ακυβερνησίας ή επιστροφή στις ιδεολογικές αγκυλώσεις της αριστεράς. 

Home