Αβέρωφ: Οι 2 άξονες του νέου Συναγερμού

Αβέρωφ: Οι 2 άξονες του νέου Συναγερμού

Αβέρωφ: Πρώτα πρόοδος, μετά η νέα Γενεύη
Με μηνύματα ενότητας, παραδοχή λαθών και χάραξη νέας κατεύθυνσης άνοιξε τη συνεδρία του διευρυμένου πολιτικού γραφείου

 

 

Ξεκαθάρισμα της ιδεολογικοπολιτικής κατεύθυνσης του Δημοκρατικού Συναγερμού επιχείρησε να θέσει στην εισαγωγική του ομιλία στο διευρυμένο πολιτικό γραφείο ο πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας ότι χρειάζεται «να επανακαθορίσουμε το ποια παράταξη θέλουμε να έχουμε». 

Ο κ. Αβέρωφ τονίζοντας ότι «σήμερα μας παρέχεται μια τεράστια ευκαιρία (…) να διορθώσουμε τα όποια λάθη και αδυναμίες μας» και «να δείξουμε ότι έχουμε λάβει το μήνυμα» που έστειλαν οι πολίτες στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, έθεσε τους δύο βασικούς άξονες της νέας πολιτικής του ΔΗΣΥ στο κυπριακό και στα κοινωνικοοικονομικά θέματα: 

  • Πρώτον, «να επαναβεβαιώσουμε τις αρχές και αξίες που μας κληρονόμησε ο Γλαύκος Κληρίδης, ο πολιτικός μας πατέρας. Αλλά με πολύ συγκεκριμένο και όχι αόριστο τρόπο. Την αποφασιστικότητά μας για ένα έντιμο συμβιβασμό στο εθνικό μας πρόβλημα. Την προσήλωση μας στην εθνική μας ταυτότητα, χωρίς εθνικισμούς και φανατισμούς»
  • Και δεύτερον, «να προχωρήσουμε με πιο ριζοσπαστικό τρόπο στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια, που θα κατοχυρώσει την οικονομική και κοινωνική πρόοδο της Κύπρου και όλων των πολιτών της.»

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ο κ. Αβερώφ επεσήμανε ότι παρά την πρωτιά, καταγράφηκαν «βέβαια και απώλειες που οφείλουν σήμερα να μας προβληματίσουν.» Επισήμανε ότι το κόμμα είχε αντιμετωπίσει «ένα  ευρύτερο κλίμα απάθειας αλλά και την αμφισβήτηση πολλές φορές» και ότι οι εκλογές έγιναν «σε ένα καθόλου ευνοϊκό κλίμα». Παραδέχθηκε επίσης ότι έγιναν λάθη και υπήρξαν αδυναμίες από την πλευρά του ΔΗΣΥ, ενώ έκανε έμμεση αναφορά στη φθορά της κυβέρνησης, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, λέγοντας ότι: «είχαμε απέναντί μας και μια σειρά αρνητικών γεγονότων, που όταν προέκυψαν επισκίασαν τη δημόσια συζήτηση και δεν μας επέτρεψαν να σταθούμε μπροστά στην κοινωνία με τον τρόπο που θα θέλαμε, και να θέσουμε όπως θα έπρεπε τα ουσιαστικά και πραγματικά διακυβεύματα αυτών των εκλογών». 

Να σημειώσουμε επίσης ότι στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχε πλειάδα αναφορών στον ιστορικό ρόλο της παράταξης και στην ανάγκη το κόμμα να παραμείνει ενωμένο διαψεύδοντας όσους «εκεί έξω θέλουν να δουν την παράταξή μας να κλυδωνίζεται σήμερα.»

Ολόκληρη η ομιλία του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου επισυνάπτεται.

Home