Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αβέρωφ: Παρέμειναν πρώτη δύναμη παρά τις πρωτοφανείς συνθήκες

Offsite Team -
26.05.2019 - 21:34

Αβέρωφ: Παρέμειναν πρώτη δύναμη παρά τις πρωτοφανείς συνθήκες

Thumbnail
Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου

Δεν υπάρχει προηγούμενο στην Ευρώπη κόμμα εξουσίας να παραμείνει πρώτη πολιτική δύναμη έχοντας να αντιμετωπίσει τις πρωτοφανείς συνθήκες που αντιμετώπισε ο τόπος μας και η κοινωνία μας, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δήλωσή του απόψε για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, επισημαίνοντας πως αυτή είναι η έκτη συνεχόμενη νίκη για τον Δημοκρατικό Συναγερμό από το 2013.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως ταυτόχρονα το κόμμα αναγνωρίζει ότι η κοινωνία έχει στείλει ένα μήνυμα όχι μόνο προς την κυβερνητική παράταξη, αλλά συνολικά στο πολιτικό σύστημα της χώρας, σημειώνοντας πως η άνοδος του εθνικιστικού κόμματος, ακόμη και αν δεν δεν έχει εκλέξει Ευρωβουλευτή, δεν μπορεί παρά να μας προβληματίσει. "Θα πρέπει να αφουγκραστούμε την κοινωνία και να αντιμετωπίσουμε τα αίτια που `γεννούν` αυτό το φαινόμενο που δεν είναι μόνο τοπικό αλλά και πανευρωπαϊκό", επεσήμανε.

Οι δηλώσεις του κ. Νεοφύτου έγιναν στα γραφεία του ΔΗΣΥ στην παρουσία οπαδών του κόμματος που τον χειροκρότησαν. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ήταν πλαισιωμένος από τον Ευρωβουλευτή και Αναπληρωτή Πρόεδρο του κόμματος Λευτέρη Χριστοφόρου, ο οποίος επανεκλέγεται στην Ευρωβουλή, τον Παναγιώτη Σεντώνα, ο οποίος ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής του κόμματος, την Αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου και τη σύζυγό του Μαρία. 

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως "το αποτέλεσμα των εκλογών εκπληρώνει τον στόχο που είχαμε θέσει ως Δημοκρατικός Συναγερμός: να παραμείνουμε η πρώτη πολιτική δύναμη και να διατηρήσουμε τις δυο έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο".

"Εκεί ανήκουμε και εκεί θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις μάχες για τον τόπο μας και για μια καλύτερη Ευρώπη. Θα υπερβάλουμε εαυτόν να μείνει ξεκάθαρος ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας μας", σημείωσε.

Πρόσθεσε πως "ο στόχος μας δεν ήταν εύκολος, αλλά επιτεύχθηκε απέναντι σε μια πρωτοφανή ομοβροντία μηδενισμού από το σύνολο της αντιπολίτευσης".

Είπε ακόμη πως "ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα αναλύσουμε με σοβαρότητα το εκλογικό αποτέλεσμα. Και όπου χρειάζεται να προχωρήσουμε σε οποιεσδήποτε αλλαγές χρειαστούν θα το πράξουμε. Το οφείλουμε στην κοινωνία και στον κόσμο του ΔΗΣΥ"

"Κορυφαία προτεραιότητά μας όμως παραμένει, σε συνεργασία με την κυβέρνησή μας και τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, να προχωρήσουμε στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία", είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Επεσήμανε ακόμη πως στη σημερινή εκλογή συμμετείχε και ένας σημαντικός αριθμός Τουρκοκυπρίων. "Θεωρούμε, όπως το δηλώσαμε εξαρχής, θετική τη συμμετοχή τους, γιατί αποτελεί την πιο έμπρακτη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την παραγνώριση του ψευδοκράτους", ανέφερε.

"Οι εκλογές απόψε έχουν τελειώσει. Πρέπει, και εμείς να γυρίζουμε σελίδα. Ο τόπος περνά μια δύσκολη περίοδο λόγω και της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας. Είναι κρίσιμο αυτή τη στιγμή να πετύχουμε εθνική συνεννόηση και την ευρύτερη δυνατή συναίνεση για το καλό του τόπου", σημείωσε ο κ. Νεοφύτου.

Απηύθυνε, εξάλλου, ιδιαίτερες ευχαριστίες στο κόσμο του ΔΗΣΥ, στους στενούς του συνεργάτες, στο επαγγελματικό προσωπικό του κόμματος, στην κοινωνία των πολιτών και στο σύνολο των Κυπρίων πολιτών καθώς σε όσους εργάστηκαν στη δημόσια υπηρεσία, στον Γενικό Εφορο Εκλογής, στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον Υπουργό Εσωτερικών για την άψογη διοργάνωση των εκλογών.  

Home