Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αβέρωφ: «Πρότυπο το πρόγραμμα πληρώνω όσο πετώ στην Αγλαντζιά»

Offsite Team -
31.03.2021 - 13:24

Αβέρωφ: «Πρότυπο το πρόγραμμα πληρώνω όσο πετώ στην Αγλαντζιά»

Thumbnail
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αγλαντζιάς

Στην Αγλαντζιά όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Αντρέα Κωνσταντίνου, βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν το πρόγραμμα «διαχωρίζω και κερδίζω - πληρώνω όσο πετώ», με τον Δήμαρχο Αγλαντζιάς να δηλώνει σχετικά τα εξής:

 

«Είναι ιδιαίτερη ευχαρίστηση για εμάς η επίσκεψη του Προέδρου Αβέρωφ Νεοφύτου σήμερα στην Αγλαντζιά. Έδειξε ιδιαίτερη θέρμη να ενημερωθεί για το πρόγραμμα «διαχωρίζω και κερδίζω - πληρώνω όσο πετώ». Είμαστε  εδώ μπροστά από τη μασκότ του προγράμματος, την «Αίγλη» από το όνομα Αγλαντζιά. Είναι ένα ιδιαίτερα καινοτόμο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων, το τρέχουμε από την πρώτη στιγμή, από τον Μάρτη του 2020 στον Δήμο. Προσπαθούμε τις διάφορες δυσκολίες που βρίσκουμε να τις αντιμετωπίζουμε και ευελπιστούμε ότι το 2022 όλη η Κύπρος θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Δήμου Αλγαντζιάς που ευελπιστούμε να αποκτήσουμε όλοι την περιβαλλοντική συνείδηση που πρέπει».

αβερωφ1

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τόνισε τα εξής:

 

«Θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της Αγλαντζιάς για αυτή την πρωτοποριακή πράσινη πρωτοβουλία.

«Πληρώνω όσο πετώ» και με αυτό τον τρόπο από τη μια οι δημότες αποκτούν μια περιβαλλοντική συνείδηση, από την άλλη εφαρμόζοντας το πρόγραμμα του Δήμου Αγλαντζιάς, όπως έχω πληροφορηθεί το σύνολο των νοικοκυριών έχει μια μείωση στα έξοδα του για τα σκύβαλα της τάξης του 40%. Άρα όλοι κερδισμένοι, το περιβάλλον, η οικονομία και τα νοικοκυριά.

Αυτό είναι ένα πρότυπο που και με βάση τις εξαγγελίες σήμερα του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και του Υπουργού Γεωργίας ευελπιστούμε να γίνει πράξη ανά το παγκύπριο.

ΑΒΕΡΩΦ3

 

Παράλληλα, θα έβαζα και μια άλλη εισήγηση φίλε δήμαρχε που είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα έρθει με συγκεκριμένη πολιτική. Θυμούμαι όταν ήμουν μικρός στην ηλικία του γιου μου του Περικλή που μαζεύαμε τις μπουκάλες τις γυάλινες να τις πάρουμε στον μπακάλη να πιάσουμε μερικές πακκίρες να αγοράσουμε καμία σοκολάτα. Αυτό πρέπει να το επαναφέρουμε και να δώσουμε παράλληλα με το αντικίνητρο του πληρώνω όσο πετώ, να έχουμε και πρόγραμμα που να έχει και έσοδα το νοικοκυριό και ιδιαίτερα τα παιδιά μας κίνητρα, να διαχωρίζουν την μπουκάλα την γυάλινη, την πλαστική, την αλουμίνια, το χαρτί για να συμβάλουμε όλοι με αυτό τον τρόπο, να κάνουμε πράξη την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία.

ΑΒΕΡΩΦ4

 

Έχουμε σημαντικά ποσά που μπορούμε να αντλήσουμε από το ταμείο αλληλεγγύης που η πλειοψηφία αυτών των χρημάτων είναι για την πράσινη οικονομία, το Green Deal. Και η δική σας πρωτοβουλία άνοιξε το δρόμο σ’ αυτή τη σωστή κατεύθυνση που πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε».

 

 

Home