Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αβέρωφ: «Ψηφίζουμε Ευρώπη και προχωρούμε μπροστά»

Offsite Team -
03.05.2019

Αβέρωφ: «Ψηφίζουμε Ευρώπη και προχωρούμε μπροστά»

Thumbnail
Ψηφίζουμε Ευρώπη και προχωρούμε μπροστά, δήλωσε Αβέρωφ Νεοφύτου αμέσως μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων

Ο κ. Νεοφύτου μίλησε για ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο συνυπάρχουν η εμπειρία, η ανανέωση και η κοινωνική διεύρυνση, και κάλεσε την κοινωνία να εμπιστευθεί την παράταξή του η οποία όπως υπενθύμισε είναι μέλος της ισχυρότερης ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ απαρτίζεται από τους Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου, Παναγιώτη Σεντώνα, Ελένη Σταύρου, Νίκο Τορναρίτη, Λουκά Φουρλά και Λευτέρη Χριστοφόρου.

 

Ο ΔΗΣΥ «κρατεί και σ’ αυτές τις ευρωεκλογές την παράδοση της καλύτερης ομάδας», ανέφερε ο κ Νεοφύτου. Ως το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα της Κύπρου, είπε, «προτείνουμε ενώπιον της κοινωνίας την καλύτερη ομάδα για να αντιπροσωπεύσει την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Προτείνουμε ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο συνυπάρχουν η εμπειρία, η ανανέωση και η κοινωνική διεύρυνση», σημείωσε. Ένα ψηφοδέλτιο, που σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ «τονίζει το δίλημμα αυτών των ευρωεκλογών: Είτε ψηφίζουμε και προχωρούμε μαζί για μια καλύτερη Ευρώπη, είτε μένουμε κολλημένοι στις οπισθοδρομικές αντιλήψεις της συντηρητικής Αριστεράς και στην αντίδραση και τον θυμό που εκφράζουν οι εθνικιστές». Και οι δύο, είπε, «απειλούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Ο κ. Νεοφύτου συνέχισε λέγοντας ότι «όσα παράπονα, αρκετά από αυτά δικαιολογημένα και αν έχουμε από την Ευρώπη στα 15 χρόνια από την ένταξή μας τα οφέλη για την Κύπρο μας είναι πολύ μεγαλύτερα». Και το ερώτημα, ανέφερε, «είναι αυτό: θα ήμασταν καλύτερα εκτός ΕΕ όπως μας πρότεινε στις προηγούμενες ευρωεκλογές η Αριστερά ή είναι η Κύπρος καλύτερη εντός ΕΕ»; Εμείς, είπε ο κ. Νεοφύτου, «ψηφίζουμε Ευρώπη και προχωρούμε μπροστά».

«Ως μέλη της ισχυρότερης ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο του ΕΛΚ, με ρόλο, κύρος και αξιοπιστία διαμορφώνουμε την πορεία της ενωμένης Ευρώπης όχι μέσα από αντιδράσεις και συντηρητισμούς αλλά μέσα από εποικοδομητική συμβολή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, παραμένοντας παράλληλα πιστοί στα Ελληνοχριστιανικά μας ιδεώδη αλλά και στις Ευρωπαϊκές μας αξίες», πρόσθεσε.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου κάλεσε την κοινωνία «να στηρίξει την προσπάθεια της ενίσχυσης της χώρας μας στην ΕΕ με ένα δυνατό Δημοκρατικό Συναγερμό». Στο τέλος, είπε, «η Κοινωνία είναι αυτή που αποφασίζει την πορεία της χώρας και θα την αποφασίσει μόνο προσερχόμενη στις κάλπες, διαφορετικά θα την αποφασίσουν άλλοι».  

Home