Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αβέρωφ στο Κονγκό: Συζήτησα συμφωνία επαναπατρισμού προσφύγων

Offsite Team -
24.08.2022 - 10:38

Αβέρωφ στο Κονγκό: Συζήτησα συμφωνία επαναπατρισμού προσφύγων

Φωτογραφίες και βίντεο από την επίσκεψη του προέδρου του ΔΗΣΥ

Διεθνή πρωτοβουλία με επίκεντρο το μεταναστευτικό, ανέλαβε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

1

2

Ο κ. Νεοφύτου βρέθηκε για το σκοπό αυτό στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό όπου και είχε συναντήσεις σε πολιτειακό και κυβερνητικό επίπεδο και πιο συγκεκριμένα με τον Διευθυντή του γραφείου του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών, Πρέσβη Zenon Mukongo και τον Kinuani Kamitatu Massamba, ειδικό σύμβουλο του Προέδρου της χώρας Felix Tshiekedi.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπήκαν και τα χρυσά διαβατήρια στον Προεκλογικό

Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε για τις συναντήσεις που είχε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τα εξής:

3

4

«Η μετανάστευση είναι ένα σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος. Γι’ αυτό και ξεκινώ διεθνή πρωτοβουλία. Είμαι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Συναντήθηκα με αξιωματούχους της χώρας για μια συμφωνία επαναπατρισμού πολιτών της που μένουν στην Κύπρο, επιλύοντας ένα ανθρωπιστικό ζήτημα.

Συμφωνία που με τις ενέργειες της κυβέρνησης και του Υπουργού Εσωτερικών, εκτιμώ ότι θα ολοκληρωθεί για το καλό της χώρας μας. Πρώτο βήμα: η μετεγκατάσταση αυτών των μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους. Είμαι αποφασισμένος να αγωνιστώ για να υπερβεί η χώρα μου με επιτυχία τις κρίσεις που ορθώνονται μπροστά της».

Home