Αβέρωφ: Το τραπεζικό σύστημα, να πράξει το δικό του καθήκον

Αβέρωφ: Το τραπεζικό σύστημα, να πράξει το δικό του καθήκον

Οι εισηγήσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ

Τώρα είναι που απαιτούμε, ζητούμε και αναμένουμε από το τραπεζικό σύστημα της χώρας, να πράξει το δικό του καθήκον ως την ελάχιστη κοινωνική συνεισφορά του», δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου. Επιπλέον σημείωσε τέσσερις προτάσεις ώστε να διευκολυνθούν στη ρευστότητά τους επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Αυτούσια η δήλωση του:

 

Σήμερα (29/3) σε μια συνεργασία κυβέρνησης και Βουλής θεσπίστηκε το πιο σημαντικό μέτρο για στήριξη της κυπριακής κοινωνίας. Αναστολή δόσεων μέχρι το τέλος του 2020. Πριν μερικές μέρες Βουλή και κυβέρνηση ψηφίσαμε νομοσχέδια για στήριξη του εισοδήματος 290.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και αυτοτελώς εργαζομένων.

Τώρα είναι που απαιτούμε, ζητούμε και αναμένουμε από το τραπεζικό σύστημα της χώρας, να πράξει το δικό του καθήκον ως την ελάχιστη κοινωνική συνεισφορά του. 

 

Ζητώ και απαιτώ να ξεκαθαρίσουν με απόλυτο τρόπο ότι δεν θα προβούν σε ανατοκισμούς για το ερχόμενο εννιάμηνο. 

Δεύτερον, οι δόσεις του εννιαμήνου να μεταφερθούν προς το τέλος της λήξης των δανείων για να διευκολυνθούν στη ρευστότητά τους επιχειρήσεις και νοικοκυριά. 

Τρίτον, να προβούν σε αναδιαρθρώσεις βιώσιμες. Ν’ ανακουφίσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Και τέταρτον, να διοχετεύσουν στην αγορά, σε βιώσιμα νοικοκυριά και βιώσιμες επιχειρήσεις, τώρα που έχουν ανάγκη, την απαιτούμενη ρευστότητα μ’ ένα μεγάλο πακέτο για ενίσχυση της κυπριακής οικονομίας.  

Στην κρίση όλοι κρινόμαστε. Αλλά και όλοι μαζί μπορούμε ως μια γροθιά και τον ιό να νικήσουμε και την οικονομία της χώρας να κρατήσουμε δυνατή. Είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε και πάλι.

Home