Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αβέρωφ: Υπέρτατος στόχος η μεταρρύθμιση τοπικής αυτοδιοίκησης

Offsite Team -
26.08.2021 - 15:01

Αβέρωφ: Υπέρτατος στόχος η μεταρρύθμιση τοπικής αυτοδιοίκησης

Μήνυμα του προέδρου ΔΗΣΥ από το Δάλι (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Το Δάλι επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, όπου και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Λεόντιο Καλλένο, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Λευκωσίας και Εκπροσώπου Τύπου κ. Δημήτρη Δημητρίου, τοπικούς αξιωματούχους και Δημοτικούς Συμβούλους. Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Νεοφύτου τόνισε τα εξής: 

 

«Και σήμερα μαζί με τους φίλους του Ιδαλίου μετά από τη χθεσινή επίσκεψη μας στην Πάφο. Η Κύπρος είναι ένα ανοικτό εργοτάξιο. Συγχαρητήρια Δήμαρχε, μαζί με την δημοτική σου ομάδα, αλλά και συγχαρητήρια στην κυβέρνηση που εν μέσω πανδημίας και σοβαρών οικονομικών επιπτώσεων τα έργα υποδομής προχωρούν.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 

Όμως ο υπέρτατος στόχος είναι η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πρέπει να γίνει για το καλό της κοινωνίας και των πολιτών. Οι δήμοι πρέπει να έχουν όλες τις εξουσίες, να καταστούν μια τοπική κυβέρνηση για να μπορούν οι πολίτες να εξυπηρετούνται καλύτερα με λιγότερο κόστος. 

 

Θα το επαναλάβω. Για εμάς δεν μετρά οποιοδήποτε πολιτικό κόστος από τρεις ή πέντε δημάρχους που θα διαμαρτυρηθούν ότι θα συγχωνευτούν οι δήμοι τους. Για εμάς μετρά το καλό της κοινωνίας και η ανάγκη για μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

 

Παράλληλα, πρέπει να μειώσουμε τις εκλογικές διαδικασίες. Δεν μπορεί κάθε πέντε με έξι μήνες να τρέχουμε στην κάλπη. Δεν είναι μόνο η ενέργεια που καταβάλλουμε για τις εκλογές, κοστίζει πολύ στην κοινωνία γιατί όποτε έχουμε εκλογές το πολιτικό σύστημα είναι ευάλωτο σε πιέσεις και πολλές φορές υιοθετεί πράγματα που δεν είναι σωστά για τον τόπο για χάρη των ψήφων.

Γι’ αυτό και μέσα από τη μεταρρύθμιση να μειώσουμε κατά μία τις εκλογικές διαδικασίες και οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης να γίνονται μαζί με τις ευρωεκλογές. Εμάς προτεραιότητα μας είναι να ψηφιστεί αν μπορεί και τώρα η μεταρρύθμιση. Αν χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να μελετηθεί εμείς πάντα είμαστε έτοιμοι μέσα από διάλογο και συναίνεση. Όμως η δημοκρατία, η έκφραση της η μεγαλύτερη είναι μέσα από τις εκλογές. Εάν κάποιοι επιθυμούν εκλογές θα τις έχουν. Όμως αν θα κάνουμε εκλογές θα είναι μόνο για δυόμιση χρόνια γιατί διαφορετικά θα τινάξουμε στον αέρα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το ταμείο ανάκαμψης για να δημιουργήσουμε την Κύπρο του αύριο. 

Γι΄αυτό πιστεύω ακράδαντα πως θα βρούμε τη χρυσή τομή και μεταρρύθμιση να γίνει και χωρίς να μπει σε κίνδυνο το ταμείο ανάκαμψης που θέλουμε να φτιάξουμε την Κύπρο του αύριο.

δαλι 2

Και ένα σχόλιο. Χθες ήμουν στην Πάφο και πάλι εργολάβος ήταν ο Μιλτιάδης Νεοφύτου, ήρθα στο Δάλι πάλι ο Μιλτιάδης. Να τον συγχαρώ για την επιτυχία. Με το σπαθί τους οι εργολάβοι μέσα από διαφανείς και αντικειμενικές διαδικασίες, μέσα από τους σωστούς διαγωνισμούς και πιστεύουμε ότι με τα έργα που γίνονται δίνεται και η ευκαιρία στον τομέα τον κατασκευαστικό να ανακάμψει. Οι καλοί, οι συνειδητοί πάντα θα προχωρούν». 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι είναι σημαντικό το ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα, ο κ. Νεοφύτου συμπλήρωσε ότι:

 

«Αυτό είναι το καλύτερο και το πιο ευχάριστο».  

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιδαλίου, δήλωσε τα εξής: 

 

«Πρώτα απ΄όλα να καλωσορίσουμε με ιδιαίτερη χαρά τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος κάνει επίσκεψη έτσι για να δει και από μόνος του τα πολλά έργα που γίνονται στο Ιδάλιον. Αυτή την περίοδο προχωρά το σημαντικό έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Ιδαλίου το κόστος του οποίου είναι πάνω από 3 εκατομμύρια. Αναμένουμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, αρχές του νέου χρόνου θα ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικότατο έργο. 

 

Να πω ότι ίσως είναι από τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα στην Κύπρο όσον αφορά το μήκος, την έκταση και το κόστος. Επίσης θέλω να πω ότι και είναι σημαντικό να το γνωρίζουν και οι δημότες μας αλλά και όλος ο κόσμος ότι τα τελευταία χρόνια στο Ιδάλιον έχουν γίνει έργα εκατομμυρίων ευρώ. 

 

Πρόσφατα έχουμε παραλάβει και έχουν ολοκληρωθεί τα έργα της κατασκευής του αρχαιολογικού πάρκου Ιδαλίου με νέα στέγαστρα, αναβάθμιση ψηφιακή με περίφραξη του χώρου. Πρόσφατα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα του γραμμικού πάρκου κόστους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και πολλά άλλα, έχουν αναστηλωθεί και εξωραϊστεί όλα τα μνημεία του Ιδαλίου, όλα από την ίδρυση του μέχρι σήμερα. Κάτι που θα παρουσιάζει τη ζωή στο Ιδάλιον  η οποία ήταν αδιάκοπή και δίνει την ευκαιρία να γνωρίζει κάποιος μέσα από τα ιστορικά του μνημεία τη ζωή όπως εξελίχθηκε όλα αυτά τα χρόνια.  

Αυτή τη στιγμή διεκδικούμε ακόμα ένα πολύ μεγάλο έργο. Είναι ο δρόμος παράκαμψης του πυρήνα το κόστος του οποίου θα ανέλθει γύρω στα 8 με 10 εκατομμύρια το οποίο περιμένουμε και με την βοήθεια και του κ. Αβέρωφ και της κυβέρνησης και όλων των φίλων μας να το προωθήσουμε, έτσι τα επόμενα χρόνια να υλοποιηθεί και αυτό το έργο το οποίο θα αλλάξει εντελώς την εικόνα της πόλης μας.»

Home