Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Α.Δημητρίου: Η ανάγκη ευαισθητοποίησης κοινωνίας κατά σεξισμού

Offsite Team -
06.07.2020

Α.Δημητρίου: Η ανάγκη ευαισθητοποίησης κοινωνίας κατά σεξισμού

Thumbnail

Σε δήλωση προχώρησε η Βουλευτής και Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, κ. Αννίτα Δημητρίου, για τα νομοσχέδια κατά του σεξισμού.

Όπως δήλωσε συκγεκριμένα: “Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ξεκινά σήμερα σε νομοθετικό επίπεδο, σε επίπεδο Βουλής των Αντιπροσώπων, η συζήτηση για το ζήτημα του σεξισμού. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Οι διεθνείς συστάσεις και συμβάσεις είναι ξεκάθαρες, ότι θα πρέπει να προαχθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες για το σεξισμό, για την ισότητα των φύλων για να εξαλειφθούν σεξιστικά πρότυπα και συμπεριφορές και κυρίως για να ληφθούν μέτρα πρόληψης. Όλα τα υπουργεία, φορείς και ΜΚΟ έχουν αναγνωρίσει την ανάγκη ποινικοποίησης  του σεξισμού. Ένα κενό του νομοθετικού πλαισίου που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε.

Ωστόσο η ουσία δεν είναι ούτε η τιμωρία ούτε οι κυρώσεις αλλά η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για το συγκεκριμένο ζήτημα, η δρομολόγηση δράσεων και στρατηγικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, κι αυτός είναι ο στόχος των προτάσεων νόμου, συμπεριλαμβανομένης και της πρότασης νόμου του Δημοκρατικού Συναγερμού.  

Έτσι θα αντιμετωπιστούν απαράδεχτα φαινόμενα που μειώνουν, προσβάλλουν, απομονώνουν ή προάγουν διακρίσεις εις βάρος των γυναικών, εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα γίνει μια προσπάθεια για κοινή πρόταση των κομμάτων και οριζόντια προσέγγιση του θέματος, που αυτό είναι το ζητούμενο ειδικά σε τέτοια θέματα”.

Home