Αγώνας δρόμου 28 ημερών για τελική συσπείρωση στα κόμματα

Αγώνας δρόμου 28 ημερών για τελική συσπείρωση στα κόμματα

Πού θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι και άλλοι πολιτειακοί αξιωματούχοι
Άλλαξαν όνομα οι Κυνηγοί - Νέο κόμμα «Αλλαγή Γενιάς» για Θεολόγου

Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα κόμματα ενόψει των Βουλευτικών της 30ης Μαϊού με τις 28 μέρες που απομένουν μέχρι και την εκλογική αναμέτρηση να είναι καθοριστικές για την τελική συσπείρωση.

Μάλιστα τις 4 εβδομάδες που απομένουν αναμένεται να υπάρξει πόλωση του κλίματος με το Κυπριακό και τις εξελίξεις που υπήρξαν μετά και την Πενταμερή και τις ανακοινώσεις του Αντόνιο Γκουτέρες για σύγκληση νέας Άτυπης Διάσκεψης τους προσεχείς μήνες να απασχολεί τις επόμενες μέρες την δημόσια συζήτηση. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Παράλληλα στις προεκλογικές αντιπαραθέσεις αναμένεται ότι θα υπερισχύσουν πέραν του Κυπριακό τόσο η διαφθορά και η διαπλοκή όσο και η διαχείρηση της πανδημίας.

Αναμένουν χαλαρώσεις ….

Πέραν ωστόσο της ατζέντας της προεκλογικής συζήτησης τα κόμματα αναμένουν να δουν εάν θα υπάρξουν οι όποιες χαλαρώσεις μετά και τις 10 Μαϊού στα μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας του κορωνοϊού όπου βάσει των ανακοινώσεων της Κυβέρνησης ολοκληρώνονται τα αυστηρά μέτρα χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρο ότι δεν θα υπάρξει παράταση.

Οι όποιες αποφάσεις του υπουργικού Συμβουλίου θα καθορίσουν και το μετέπειτα πλάνο των κομμάτων για το τελευταίο 20ήμερο της Προεκλογικής εκστρατείας καθώς για την ώρα επικεντρώνονται σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με μέλη και στελέχη των κομμάτων. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Μάλιστα κόμματα αλλά και υποψήφιοι αναμένουν εάν θα μπορούν να προχωρήσουν με κάποιες προεκλογικές συναντήσεις και κάτω από ποια υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Αλλαγές ονομάτων σε κόμματα

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες μετά και την διάλυση της συνεργασίας Κινήματος Ενωμένων Κυνηγών και Κινήματος Ανεξάρτητων είχαμε και τροποποιήσεις στο κατάλογο πολιτικών κομμάτων.

Συγκεκριμένα το Κίνημα Ενωμένων Κύπριων Κυνηγών προχώρησε σε μετατροπή του ονόματος του σε Ενεργοί Πολίτες - Κίνημα Ενωμένων Κύπριων Κυνηγών ενώ ως Αλλαγή Γενιάς εγγράφηκε κόμμα το Κίνημα Ανεξάρτητοι με επικεφαλής την Άννα Θεολόγου. 

Τέλος είχαμε και εγγραφή νέου κόμματος με την ονομασία «Κίνημα δικαίωση στήριξη επιστροφή».  

Home