Αγώνας δρόμου από Βουλευτές για ΓεΣΥ

Αγώνας δρόμου από Βουλευτές για ΓεΣΥ

Εκ νέου στην Επ. Υγείας οι κανονισμοί για γιατρούς

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον της επιτροπής Υγείας της Βουλής η κατ’ άρθρο κανονισμοί που θα ρυθμίζουν το καθεστώς των προσωπικών και ειδικών γιατρών ενόψει ΓεΣΥ.

Η επιτροπή υγεία μετά το χρόνο που έδωσε σε ΟΑΥ-ΠΙΣ για να καταλήξουν σε κάποιες από τις πτυχές των κανονισμών έχει μπεί πλέον στα βαθιά με τον στόχο που έχει τεθεί να είναι να ολοκληρωθεί η συζήτηση και να προωθηθεί το τελικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια του σώματος για ψήφιση. 

Μιλώντας στην Offsite ο πρόεδρος της επιτροπής Υγείας της Βουλής Κώστας Κωνσταντίνου σημείωσε ότι θα συνεχιστεί η κατ άρθρο συζήτηση για τους ειδικούς γιατρούς, τονίζοντας ότι η συζήτηση για τους προσωπικούς γιατρούς έχει ολοκληρωθεί.

Κληθείς να σχολιάσει πότε αναμένεται να ψηφιστούν οι εν λόγω κανονισμοί ο κύριος Κωνσταντίνου ανέφερε ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία για να δοθεί ο χρόνος να λειτουργήσει το νέο σύστημα υγείας χωρίς προβλήματα.

Με την συζήτηση των κανονισμών να βρίσκεται σε εξέλιξη φαίνεται ότι υπάρχουν θέσεις στις οποίες υπάρχει σύγκλιση απόψεων, ενώ υπάρχουν και διαφοροποιημένες θέσεις από πλευράς γιατρών.

Πλατφόρμα Ιδιωτών Ιατρών: Βάζουν στόχο τις Ομαδικές Ασφάλειες  

Προχωρεί ο ΟΑΥ

Με την συζήτηση των κανονισμών να βρίσκεται στα τελικά της στάδια ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας συνεχίζει να τρέχει τις εξελίξεις για την πρώτη φάση του ΓεΣΥ.

Συγκεκριμένα ο ΟΑΥ έχει ήδη ανοίξει τους καταλόγους για εγγραφή προσωπικών και ειδικών γιατρών στο ΓεΣΥ, ενώ ανάλογα και με τις εξελίξεις αναμένεται ότι πρός το τέλος του μήνα θα ανοίξουν οι κατάλογοι για εγγραφή και των πολιτών στο σύστημα υγείας.

Μάλιστα για την ώρα εκφράζεται ευχαρίστηση για την εγγραφή των προσωπικών γιατρών καθώς ήδη έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 300, με τον ΟΑΥ να κρατεί στάση αναμονής για την εγγραφή των παιδιάτρων, καθώς από επίσημα χείλη τονίζεται ότι ο αριθμός που έχει εγγραφεί είναι κατώτερος των προσδοκιών.

Σύμφωνα με πηγές από τον Οργανισμό έχει κριθεί σκόπιμο να δοθεί ακόμα λίγος χρόνος προτού ανοίξουν οι κατάλογοι για εγγραφή των ασθενών, καθώς υπάρχει ο στόχος με την εγγραφή του στο σύστημα ο κάθε πολίτης να έχει και την ευχέρεια να επιλέγει και τον προσωπικό του γιατρό.

ΓεΣΥ: Ίσως εξαιρεθούν τα Ταμεία Προνοίας από τις εισφορές

Τέλος υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του μήνα θα γίνουν και οι πρώτες αποκοπές από τους μισθούς των πολιτών, με τους εργαζόμενους να καταβάλλουν το 1,70% του μισθού, τους εργοδότες 1,85 %, και το κράτος 1,65%. Από την άλλη, οι αυτοεργοδοτούμενοι 2,55%, οι συνταξιούχοι, οι εισοδηματίες και αξιωματούχοι 1,70%.

Home