Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αχιλλέας - Κολοκασίδης απάντησαν θετικά στον Αβέρωφ

Offsite Team -
30.01.2023

Αχιλλέας - Κολοκασίδης απάντησαν θετικά στον Αβέρωφ

Λένε ναι στην διεξαγωγή «Debate με τον λαό»

Θετικά απάντησαν στην πρόσκληση του Αβέρωφ Νεοφύτου για την συμμετοχή των Προεδρικών υποψηφίων σε ένα ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες οι υποψήφιοι Προέδροι Αχιλλέας Δημητριάδης και Γιώργος Κολοκασίδης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου, στις 28 του Γενάρη, απηύθυνε δημόσια πρόσκληση σε όλους τους Υποψηφίους που συμμετείχαν στο τελευταίο διακαναλικό debate, για ένα ανοιχτό διάλογο ώστε οι πολίτες να μπορούν να υποβάλλουν ελεύθερα τα ερωτήματα τους για οποιοδήποτε θέμα επιθυμούν.

Ενώ το Σάββατο 28/1 απέστειλε γραπτή πρόσκληση στα επιτελεία των άλλων 6 υποψηφίων, που συμμετείχαν στο τελευταίο διακαναλικό debate.

Αυτούσια η ανακοίνωση Αχιλλέα Δημητριάδη:

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης, απαντώντας στην πρόσκληση του Αβέρωφ Νεοφύτου για ένα debate με το λαό, εξέφρασε την ετοιμότητά του για συμμετοχή.

Στην απαντητική του επιστολή στον κ. Νεοφύτου, ο Αχιλλέας Δημητριάδης κάλεσε παράλληλα τόσο τον κ. Νεοφύτου όσο και τα άλλα δύο επιτελεία που συμμετέχουν στο 4 Διακαναλικό Debate την προσεχή Παρασκευή όπως διευρύνουν την εκπροσώπηση και στους άλλους υποψηφίους για μια ολοκληρωμένη εικόνα των επιλογών του κοινού για την όσο καλύτερη ενημέρωση των πολιτών.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Γιώργου Κολοκασίδη

Αναφορικά με την πρόταση του Επιτελείου του κ. Νεοφύτου για διοργάνωση δημόσιας συζήτησης μεταξύ υποψηφίων, η οποία παραλήφθηκε στις 28 Ιαν., γνωστοποιούμε ότι ο συντονιστής του Εκλογικού Επιτελείου του Γιώργου Κολοκασίδη, Δήμος Κουγιούντας, σε απαντητικό ηλεκτρονικό μήνυμα στις 29 Ιαν., ανέφερε τα εξής: 

"Σχετικά με την πρόταση σας για διοργάνωση δημόσιας συζήτησης των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας την ερχόμενη Τρίτη, στη Δημοσιογραφική Εστία, στις 17:00, να σας ενημερώσουμε ότι:

  • Πάγια θέση του κ. Κολοκασίδη ήταν και παραμένει ότι «οι πολίτες έχουν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα να ακούσουν τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας να εκθέτουν και να υπερασπίζονται τις θέσεις τους ενώπιον αλλήλων» (6 Ιουνίου 2022). Παρά το γεγονός ότι όλα τα Επιτελεία συμφώνησαν στη θέση αρχής για τη διεξαγωγή συζητήσεων στη βάση της ισοτιμίας, εντούτοις στην πράξη αποδείχθηκε το αντίθετο, όχι με δική μας ευθύνη. 
  • Εν πάσει περιπτώσει και προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας, δηλώνουμε ξανά και απερίφραστα ότι ο κ. Κολοκασίδης είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση μεταξύ υποψηφίων με μοναδική προϋπόθεση την τήρηση της αρχής της ισοτιμίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η απάντηση μας στην πρόταση του κ. Νεοφύτου είναι θετική.
  • Εκείνο που είναι σημαντικό είναι η βούληση ενός εκάστου εκ των υποψηφίων, του προτείνοντος συμπεριλαμβανομένου, να συμμετάσχουν στη δημόσια συζήτηση. Όποιος υποψήφιος αρνηθεί να συμμετάσχει επικαλούμενος οποιεσδήποτε προφάσεις, τότε για σκοπούς δεοντολογίας και ισοτιμίας ζητούμε να παραμείνει κενή η θέση του.  

Είμαστε στη διάθεση σας για οτιδήποτε επιθυμείτε."

Home