Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αχιλλέας: Το πάρτι με Τ/κ περιουσίες πρέπει να τελειώσει

Του Στέλιου Στυλιανού -
27.01.2023

Αχιλλέας: Το πάρτι με Τ/κ περιουσίες πρέπει να τελειώσει

Γιατί θέλει να μετατρέψει την Διερευνητική Επιτροπή Αγνοούμενων σε επιτροπή αλήθειας

Πολλά και ενδιαφέροντα ανέφερε φιλοξενούμενος στην εκπομπή Snipers ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αχιλλέας Δημητριάδης όπως η διαχείρηση των Τουρκοκυπριακών περιουσιών αλλά και η μετατροπή της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοούμενων σε επιτροπή της αλήθειας.

Συγκεκριμένα όσον αφορά την διαχείρηση των Τ/κ περιουσιών ανέφερε ότι είναι το πιο μεγάλο πάρτι σε εξέλιξη στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Μέσα στις προτάσεις του κύριου Δημητριάδη για να σταματήσει αυτό το πάρτι όπως το χαρακτήρισε είναι η ψηφιοποίηση της διαδικασίας για να γνωρίζουν όλοι τι κατέχει ο καθένας σημειώνοντας ότι σήμερα ο καθένας μπορεί να νοικιάζει μια Τ/κ περιουσία σε πολύ χαμηλή τιμή και ακολούθως να την υπερνοικιάζει.

Διαβάστε επίσης:

Παράλληλα σημείωσε ως δεύτερο στάδιο τον καθορισμό ποιος πιάνει τι και με ποια λογική αυτές τις Τουρκοκυπριακές περιουσίες.

«Πρέπει να έχει μια Κυβέρνηση που να έχει κότσια να το επιβάλει. αυτό που γίνεται με την διαχείρηση των Τ/κ περιουσιών είναι απαράδεκτο» ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο. 

Να γίνει επιτροπή της αλήθειας η ΔΕΑ

Την ίδια ώρα ο υποψήφιος Πρόεδρος αναφέρθηκε και στο θέμα των αγνοούμενων και απαντώντας σε σχόλιο του Δημοσιογράφου Ανδρέα Παράσχου ότι πολλοί ακόμα και σήμερα κάνουν καριέρες πάνω στους Αγνοούμενους επισήμανε ότι η δική του απάντηση σε αυτή την σαθρή κατάσταση είναι μια επιτροπή αλήθειας.

Εξηγώντας ότι θέλει να αναβαθμίσει την Διερευνητική επιτροπή Αγνοουμένων και να την κάνει μια επιτροπή αλήθειας πάνω στο μοντέλο της Νοτίου Αφρικής ή της Κολομβίας όπου με αντάλλαγμα την αλήθεια δεν θα υπάρχει ποινική διαδικασία καθώς θα υπάρχει ασυλία σε όποιο προχωρήσει σε μαρτυρία.

 Παράλληλα είπε ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι όροι εντολής της ΔΕΑ και να ετοιμαστούν και κανονισμοί για τις αρμοδιότητες του καθενός. 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε για Τ/κ στο 19:30 ενώ για την επιτροπή αλήθειας στο 35:13:

Home