Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε παραβίαση των δικαιωμάτων των Τ/κ

Offsite Team -
25.08.2022 - 14:30

Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε παραβίαση των δικαιωμάτων των Τ/κ

Ελλάδα και Τουρκία επιχειρούν να ελέγξουν την ένταση στις σχέσεις τους, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη «να μην επιτρέψει οποιαδήποτε τετελεσμένα και παραβίαση των δικαιωμάτων και δικαίων των αδελφών μας στη βόρεια Κύπρο και τα νόμιμα δικαιώματα του κράτους της Δημοκρατίας της Τουρκίας».

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, οι εφημερίδες «Τούρκιγιε» και «Μιλλιγιέτ» γράφουν ότι ο κ. Ακάρ, σε δηλώσεις του χθες στα πλαίσια σειρά επισκέψεων που πραγματοποίησε στην πόλη Άκσεχιρ του Ικονίου, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ένταση που υπάρχει με την Ελλάδα, την οποία και προσπαθούν να αποκλιμακώσουν, όπως ανέφερε, ενώ για τον αγώνα καταπολέμησης της τρομοκρατίας υποστήριξε ότι μέσα σε 7 χρόνια έχουν «εξουδετερώσει» 35.000 περίπου «τρομοκράτες» του PKK.

Αναφορικά με την ένταση που προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Ελληνικών αεροσκαφών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, ο κ. Ακάρ υποστήριξε ότι «συγκεκριμένα άτομα, στην Ελλάδα προβαίνουν σε ενέργειες και δηλώσεις που εντείνουν την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες. Παρόλα αυτά, υποστήριξε, εμείς τασσόμαστε υπέρ του διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου».

«Τα λάθη που έκανε η διακυβέρνηση στην Ελλάδα άρχισαν πλέον να γίνονται ορατά από διάφορους Έλληνες πολιτικούς, συνταξιούχους ναυάρχους και στρατηγούς, διάφορους ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους ΜΜΕ», ανέφερε ο κ. Ακάρ.

ΚΥΠΕ

Home