ΑΚΕΛ Αμμοχώστου: Λυσιώτες VS Βαρωσιώτες, χωρίς Σκεύη και Τζιοβάνη

ΑΚΕΛ Αμμοχώστου: Λυσιώτες VS Βαρωσιώτες, χωρίς Σκεύη και Τζιοβάνη

Ο κατάλογος των υποψηφίων

Του Στέλιου Ξιουρή 

Η πανέμορφη κωμόπολη της κατεχόμενης πόλης του Ευαγόρα, που γεννάει προοδευτικούς ανθρώπους , η ΛΥΣΗ, θα έχει μαζική εκπροσώπηση στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ στην Αμμόχωστο, στο οποίο θα υπάρχουν φυσιολογικά και Βαρωσιώτες.

Ανανεωμένο ηλικιακά, με  νεαρούς επιστήμονες που ιδιωτεύουν καθώς  και κομματικά στελέχη, το υπό καταρτισμό ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ για την επαρχία Αμμοχώστου, φιλοδοξεί να ανακτήσει την χαμένη έδρα και να επανέλθει , όπως τον παλιό καλό καιρό( από πλευράς συγκέντρωσης ψήφων) , όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατείχε 4 έδρες. 

Αρχίζοντας, από τους υφιστάμενους βουλευτές να επισημάνουμε ότι δυο εξ αυτών, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο για διαφορετικούς λόγους.

Η ΣΚΕΥΗ ΚΟΥΚΟΥΜΑ με την πολυδιάστατη  δραστηριότητα της και με την έντονη κοινοβουλευτική της παρουσία, αποφάσισε να μην επαναδιεκδικήσει ανοίγοντας τον δρόμο προς τον υιό της ΓΙΩΡΓΟ , που ήταν και στις Ευρωεκλογές υποψήφιος του κόμματος. Ο δε ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΖΙΟΒΑΝΗΣ, λόγω του φόρου εργασίας προσανατολίζεται να μην είναι εκ νέου υποψήφιος και να αφοσιωθεί στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, στην κτηματαγορά.

Οπόταν, ο δρόμος είναι διάπλατος για νέα στελέχη και οπωσδήποτε η μάχη θα είναι έντονη και θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα. Οι ιδιαιτερότητες της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου, καθιστούν δύσκολη έως και επίπονη την προσπάθεια για εκλογή, αφού οι ψηφοφόροι της θαλασσοφίλητης γης, είναι διάσπαρτοι σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, την οποία πρέπει να αλωνίσουν αρκετές φορές για να έρθουν σε επαφή μαζί  τους ώστε να μεταφέρουν τα μηνύματα τους. 

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η offsite σας παρουσιάζει τα στελέχη που μέχρις στιγμής θα τρέξουν στον εκλογικό στίβο, αρχικά για να μπουν στο ψηφοδέλτιο και μετέπειτα για να εκλεγούν. Σημειώνεται ότι η διαδικασία στο ΑΚΕΛ είναι μακρά και αρχίζει από τις λεγόμενες κομματικές ομάδες βάσης, μετέπειτα στις επαρχιακές συνδιασκέψεις και ολοκληρώνεται με αποφάσεις της κεντρικής Επιτροπής. 

Πραγματικός μαραθώνιος για να πάρει κάποιος το χρίσμα του υποψηφίου και να εκπροσωπήσει το κόμμα της αριστεράς.

Ο κατάλογος λοιπόν των υποψηφίων είναι: 

 • ΝΙΚΟΣ ΚΕΤΤΗΡΟΣ: Βουλευτής, εκ Λύσης ορμώμενος
 • ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΖΑΝΕΤΤΟΣ: Επαρχιακός Γραμματέας , υιός του πρώην Κ. Οργανωτικού Βενιζέλου Ζανέττου,  
 • ΠΑΜΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ: Διεθνολόγος- μέλος της Κεντρικής Επιτροπής
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΜΑΣ: Έμμισθο στέλεχος στο γραφείο διεθνών σχέσεων, υιός της βουλευτού Σκεύης Κουκουμά
 • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΤΖΗΤΤΟΦΗΣ: Διευθυντής ΛΟΕΛ , τέως Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου, Λυσιώτης
 • ΛΟΥΙΖΑ ΒΕΡΕΣΙΕ: Ψυχίατρος- Διευθύντρια κλινικής νευρολογίας- ψυχιατρικής, θυγατέρα του  ψυχίατρου Κυριάκου Βερεσιέ, Λυσιώτισσα
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ: Ανώτερο εταιρικό στέλεχος , δημοτικός σύμβουλος Γερμασόγειας, υιός του πρώην Υπ. Οικονομικών, πρώην βουλευτή, Προέδρου του Γερμανικού ογκολογικού κέντρου,  Κίκη Καζαμία.
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΑΛΑΚΟΥ: Νομικός , Συντονίστρια ΠΟΓΟ Αμμοχώστου, δημοτική σύμβουλος Λύσης.

Από τις νέες δυνάμεις θα ενσωματωθούν στο ΑΚΕΛ:

 •  ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ: Αναπληρώτρια καθηγήτρια ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στέλεχος του ΟΠΕΚ, εκπρόσωπος τύπου στο επιτελείο Στ. Μαλά στις προεδρικές αναμετρήσεις.
 • ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΙΑΜΑΡΟΣ; Υποψήφιος ΔΗΚΟ Λάρνακας στις βουλευτικές 2016.
 • Ακόμη ακούγεται το όνομα ενός στρατηγού εν αποστρατεία ,ενώ με δηλώσεις του στην offsite o ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ , υιός του αείμνηστου Πρώην Υπουργού Άμυνας ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο να κατέλθει υποψήφιος. 
Home