Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Αναμένει απαντήσεις για εξαφανίσεις ασυνόδευτων ανηλίκων

Offsite Team -
29.04.2022 - 15:28

ΑΚΕΛ: Αναμένει απαντήσεις για εξαφανίσεις ασυνόδευτων ανηλίκων

Σιγή ιχθύος από τις αρχές σύμφωνα με τον Άριστο Δαμιανού

Πριν από τρία χρόνια η κυπριακή κοινωνία παρακολουθούσε εμβρόντητη την τοποθέτηση της Κύπρου στο θλιβερό πίνακα των κατά συρροή δολοφόνων. Ένας συνδυασμός ανεπάρκειας, ανικανότητας και θεσμικού ρατσισμού οδήγησαν στον τρομακτικό απολογισμό 7 γυναικοκτονιών αναφέρει σε γραπτή δήλωση του το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Επικεφαλής του Τομέα Δικαιοσύνης της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άριστου Δαμιανού.

Σύμφωνα με τον κύριο Δαμιανού τρία χρόνια μετά, ο ίδιος επικίνδυνος συνδυασμός ανεπάρκειας, ανικανότητας και θεσμικού ρατσισμού δημιουργεί ένα νέο στατιστικό: 14 ασυνόδευτα παιδιά έχουν εξαφανιστεί.

Όπως τονίζει το ΑΚΕΛ τις προηγούμενες εβδιμάδες έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου χωρίς να πάρει απάντηση, επαναλαμβάνει το αυτονόητο ερώτημα προς τους συναρμόδιους πολιτικούς προϊστάμενους, Υπουργό Εσωτερικών, Υπουργό Δικαιοσύνης, Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας καθώς και τον Αρχηγό Αστυνομίας. Σε ποιες ενέργειες προέβηκαν για την πρόληψη των εξαφανίσεων και σε ποιες ενέργειες προέβηκαν για τον εντοπισμό των ελλειπόντων ασυνόδευτων ανηλίκων.

Επί το παρόντος δεν είναι θέμα πολιτικής ευθιξίας, που ούτως ή άλλως δεν χαρακτηρίζει τους κυβερνώντες. Είναι πρώτιστα ζήτημα θεσμικής ευθύνης και δημόσιας λογοδοσίας για ένα θέμα για το οποίο οι αρχές τηρούν σιγή ιχθύος. Αναμένουμε απαντήσεις καταλήγει ο κύριος Δαμιανού.

Home