Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: «Ανέτοιμα τα Νοσοκομεία 8 μήνες μετά την πανδημία»

Offsite Team -
10.11.2020 - 14:26

ΑΚΕΛ: «Ανέτοιμα τα Νοσοκομεία 8 μήνες μετά την πανδημία»

Thumbnail
Τέσσερα «καυτά» ερωτήματα

«Οκτώ μήνες μετά την εκδήλωση της πανδημίας τα νοσοκομεία είναι ανέτοιμα να αντιμετωπίσουν το δεύτερο κύμα που βρίσκεται σε εξέλιξη». Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ με αφορμή την έξαρση της πανδημίας και την κατάσταση στα Νοσοκομεία.

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, τόνισε ότι «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη των πολιτών για τήρηση των μέτρων προστασίας. Υπάρχει πρώτα απ’ όλα η κρατική και κυβερνητική ευθύνη για προετοιμασία του δημόσιου συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν είναι ατομική ευθύνη των πολιτών –αλλά της κυβέρνησης και του Υπουργείου- το γεγονός ότι οκτώ μήνες μετά την εκδήλωση της πανδημίας τα νοσοκομεία είναι ανέτοιμα να αντιμετωπίσουν το δεύτερο κύμα που βρίσκεται σε εξέλιξη». 

 

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου,«από τον περασμένο Μάη, το ΑΚΕΛ κατέθεσε 18 εισηγήσεις για την προετοιμασία του κράτους και των νοσηλευτηρίων. Ζητήσαμε μέτρα για την κάλυψη αναγκών σε προσωπικό, αναλώσιμα και εξοπλισμό. Δημιουργία μονάδων εντατικής θεραπείας σε όλα τα νοσοκομεία και την αύξηση των κλινών στη μονάδες εντατικής. Μέτρα προφύλαξης των επαγγελματιών υγείας. Αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα. 

 

Τι έχει γίνει από όλα αυτά;

Τι έγινε με τα 100 εκατομμύρια ευρώ για την υγεία που εξήγγειλε πριν μήνες η κυβέρνηση; 

Τι προετοιμασία έγινε όλους αυτούς τους μήνες;

Τι σχεδιασμούς έκανε και φτάσαμε στο σημείο η ελεύθερη Αμμόχωστος ουσιαστικά να μην έχει νοσοκομείο να ανταποκριθεί στις άλλες ανάγκες των κατοίκων αφού σχεδόν όλο το Νοσοκομείο Αμμοχώστου εκκενώθηκε για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό;

 

Την ίδια ώρα, κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας, αναδείχθηκαν τα βαθύτερα προβλήματα των δημόσιων νοσηλευτηρίων σε όλες τις επαρχίες που παραπαίουν εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης.

 

 

Home