Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Απαιτούμε πλάνο διάσωσης του πλανήτη!

Offsite Team -
01.11.2021 - 13:38

ΑΚΕΛ: Απαιτούμε πλάνο διάσωσης του πλανήτη!

Δήλωση από την Επικεφαλή Γραφείου Περιβάλλοντος ΑΚΕΛ Χριστίνας Νικολάου για την διάσκεψη ΟΗΕ για το Κλίμα

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ για την διάσκεψη ΟΗΕ για το Κλίμα. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση η Επικεφαλής Γραφείου Περιβάλλοντος ΑΚΕΛ Χριστίνας Νικολάου, δήλωσε πως "Απαιτούμε πλάνο διάσωσης του πλανήτη!".

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αυτούσια η δήλωση:

Η παγκόσμια σύνοδος κορυφής των ηγετών σήμερα, 1 Νοεμβρίου σηματοδοτεί την έναρξη της 26ης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP26).

Ενώ οι ηγέτες συγκεντρώνονται στη Γλασκώβη, καλλιεργώντας αισιοδοξία με τις υποσχέσεις τους, ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι σημερινούς ρυθμούς παραγωγής ορυκτών καυσίμων δεν θα  εκπληρωθεί ο στόχος της διατήρησης της ανόδου της θερμοκρασίας κάτω από 1,5 βαθμούς Κελσίου.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η κλιματική κρίση είναι πραγματικότητα. Ο καύσωνας των 50 βαθμών Κελσίου στον Καναδά το καλοκαίρι, οι βιβλικές πλημμύρες στη Γερμανία, η πύρινη λαίλαπα στη νότια Ευρώπη, οι παγετώνες της Αφρικής που λιώνουν και θα έχουν εξαφανιστεί σε είκοσι χρόνια, είναι πρόδρομα φαινόμενα που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί και να αγνοήσει.

Ο τόπος μας βρίσκεται ήδη σε διαδικασία ερημοποίησης, ο φυσικός μας πλούτος εξαφανίζεται, οι πυρκαγιές είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο, οι αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος είναι αισθητές λόγω ανεπαρκούς περιβαλλοντικής και ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης.

Όλα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η καταστροφική πτυχή του κατακλυσμού που έρχεται δεν έχει να κάνει με αδυναμίες και αδιέξοδα τεχνικής φύσης, αλλά με έλλειψη πολιτικού θάρρους και απουσία πολιτικής βούλησης.

Απαιτούμε τη διαμόρφωση ενός πραγματικού πλάνου διάσωσης του πλανήτη, κυρίως από τις πλούσιες χώρες οι οποίες οφείλουν να συνεισφέρουν με τη διάθεση πόρων και τεχνολογίας. Ο στόχος της περιβαλλοντικής και κοινωνικής δικαιοσύνης μπορεί να επιτευχθεί µόνο εάν τεθούν οι περιβαλλοντικές παράμετροι και τα συμφέροντα του λαού µας, πάνω από τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Home