Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Βλέπει μέλη και φίλους για αλλαγές στο Καταστατικό

Του Στέλιου Στυλιανού -
16.03.2023

ΑΚΕΛ: Βλέπει μέλη και φίλους για αλλαγές στο Καταστατικό

Ξεκινά πορεία προς τις Κομματικές ομάδες βάσης με στόχο τον εκσυγχρονισμό με το βλέμμα στο Καταστατικό Συνέδριο

Πορεία προς την βάση του ξεκινά το ΑΚΕΛ μετα και την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το προηγούμενο Σάββατο όπου αποτιμήθηκε το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών και συζητήθηκε η επόμενη μέρα στο πλαίσιο των νέων πολιτικών δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί.

Μετά και τα όσα αναφέρθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή το ΑΚΕΛ με το βλέμμα στο καταστατικό συνέδριο ξεκινά το επόμενο διάστημα ένα πλατύ διάλογο με την κομματική βάση έχοντας ως στόχο να βελτιώσει την λειτουργία του αλλά και την παρέμβασή του στην κοινωνία, στη βάση του οδικού χάρτη που εγκρίθηκε τον περασμένο Οκτώβριο για τη διενέργεια καταστατικού συνεδρίου το ερχόμενο φθινόπωρο.

Πέραν της συζήτησης με τις κομματικές ομάδες βάσης στο ΑΚΕΛ έχουν ως στόχο να μιλήσουν και με σύνολα και φίλους που συνεργάζονται με το Κόμμα αλλά και προσωπικότητες οι οποίες συμπορεύτηκαν και εργάστηκαν μαζί του στην προεκλογική περίοδο για τις Προεδρικές εκλογές. 

Στα θετικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Κεντρική Επιτροπή και στα οποία θέλει να κτίσει το ΑΚΕΛ είναι πέραν του ότι υπήρξε μεγάλη συσπείρωση του κόσμου του ΑΚΕΛ στις τελευταίες Προεδρικές η υποψηφιότητα Μαυρογιάννη υπερίσχυσε και στις ηλικίες κάτω των 40. 

Παράλληλα υπερίσχυσε και στο Προσφυγικό κόσμο κάτι που συνέβη σύμφωνα με κομματικές πηγές εξαιτίας και του γεγονότος ότι το κόμμα έχει σταθερές απόψεις στο Κυπριακό αλλά και την σωστής δουλειάς που γίνεται από πλευράς του κόμματος στην ανάδειξη των προσφυγικών θεμάτων. 

Πάνω σε αυτά τα θετικά και ελπιδοφόρα στοιχεία το ΑΚΕΛ θέλει να χτίσει και παράλληλα με την επαφή του με την βάση του να καταφέρει ενόψει και του Καταστατικού Συνεδρίου να εκσυγχρονίσει τις μορφές λειτουργίας του.

Την ίδια ώρα ωστόσο θέλει μέσα από τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας του να προχωρήσει και σε κάποιες αλλαγές πάνω σε αρνητικά στοιχεία τα οποία αποτελούν κοινή διαπίστωση μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Για παράδειγμα όπως μας λέχθηκε από κομματικές πηγές κοινή διαπίστωση αποτελεί το ότι οι διαδικασίες του κόμματος για την επιλογή υποψήφιου για τις Προεδρικές είναι αργές. 

Ένα θέμα που η ηγεσία αναμένεται να δει μέσα στο ευρύτερο εκσυγχρονισμό και μέσα στα δεδομένα της εποχής με στόχο να γίνουν οι διαδικασίες αυτές πιο γρήγορες χωρίς ωστόσο να σταματήσουν να είναι δημοκρατικές. 

Home