ΑΚΕΛ: «Δεν ενισχύθηκαν τα νοσοκομεία»

ΑΚΕΛ: «Δεν ενισχύθηκαν τα νοσοκομεία»

Ο βουλευτής Χρ. Χριστοφίδης εξέφρασε την ανησυχία του κόμματος

Μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μας με την πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και στις μονάδες αυξημένης φροντίδα εκφράζει το ΑΚΕΛ. .

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Χρίστος Χριστοφίδης ανέφερε ότι «δυστυχώς, πάρα τις από καιρού προειδοποιήσεις του ΑΚΕΛ αλλά και των λειτουργών υγείας, το Υπουργείο Υγείας και η ηγεσία του ΟΚΥΠΥ δεν πήραν εκείνα τα μέτρα για ενίσχυση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων  ενόψει μάλιστα και του νέου κύματος της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα:

- Δεν αυξήθηκε το αναγκαίο προσωπικό με την πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και άλλου υποστηρικτικού προσωπικού για να υπάρξει και αντίστοιχη αύξηση των κλινών.

- Δεν υπήρξε η ευρύτερη οικονομική στήριξη των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Στήριξη σε υλικοτεχνική υποδομή και στήριξη με τον αναγκαίο εξοπλισμό και με αναλώσιμα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες».

Ο κ.Χριστοφίδης είπε ότι «θέλουμε να εκφράσουμε για ακόμα μια φορά την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μας στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο υποστηρικτικό προσωπικό, οι οποίοι με αυταπάρνηση και συνεισφέροντας, πολλές φορές διοικητικά αλλά και στη λήψη αποφάσεων, αποτελούν τον κύριο λόγο που τα νοσοκομεία μας κρατιούνται ακόμα.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και την ηγεσία του ΟΚΥΠΥ έστω και τώρα να δώσουν την αναγκαία στήριξη στα Δημόσια Νοσηλευτήρια για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον τόσο σημαντικό τους ρόλο».

 

Home