Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ ΔΗΚΟ ΔΗΠΑ σταυρώνουν κονδύλια του ΚΟΑ

Offsite Team -
23.03.2023

ΑΚΕΛ ΔΗΚΟ ΔΗΠΑ σταυρώνουν κονδύλια του ΚΟΑ

Σταυρώθηκαν κονδύλια για λειτουργικά έξοδα Ομοσπονδιών & έργα στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού στη Λεμεσό

Στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση οδηγείται σήμερα Πέμπτη το απόγευμα ο Προϋπολογισμός του ΚΟΑ για το 2023. 

Ο προϋπολογισμός του ΚΟΑ για την τρέχουσα χρονιά είναι ισοσκελισμένος και προβλέπει δαπάνες ύψους €42.122.780 και έσοδα του ίδιου ύψους, τα οποία θα προέλθουν κυρίως από κρατική χορηγία (€36.403.600), από ιδιόκτητους και άλλους αθλητικούς χώρους (€1.030.050), από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (€2.500.000) και από άλλες πηγές (€2.189.080).

Η εξέλιξη που προκύπτει είναι ότι ΑΚΕΛ, ΔΗΠΑ και ΔΗΚΟ σταυρώνουν κονδύλια από τον προϋπολογισμό. Για να αποδεσμευτούν δηλαδή τα συγκεκριμένα κονδύλια θα πρέπει να ενημερωθεί εκ των προτέρων η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η οποία θα πρέπει να ανάβει το φως κάθε φορά που η Κυβέρνηση χρειάζεται να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο κονδύλι. Οι προτάσεις τους θα τεθούν επίσης για ψήφιση στην Ολομέλεια.

Πιο συγκεκριμένα το ΑΚΕΛ και η ΔΗΠΑ προχώρησαν σε πρόταση για δέσμευση κατά το ήμισυ του κονδυλίου που αφορά τη στήριξη Ομοσπονδιών από τον ΚΟΑ για κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων.  Όπως αναφέρεται στην πρόταση ουδεμία δαπάνη δεν θα διενεργείται για το εναπομείναν 50%, χωρίς προηγουμένως να ενημερώνεται η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού και να εξασφαλίζεται η γραπτή συγκατάθεσή της. Το συνολικό κονδύλι τη στήριξη Ομοσπονδιών για κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων ανέρχεται στα €380.000.

Το ΔΗΚΟ προχώρησε σε πρόταση για σταύρωμα του κονδυλίου για έργα στο κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό. Η πρόταση προνοεί  ανά εξάμηνο ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού για οποιανδήποτε δαπάνη αφορά στην κατασκευή ή/και βελτίωση του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου «Σπύρος Κυπριανού».

Σημειώνεται ότι το στάδιο “Σπύρος Κυπριανού” θα μεταμορφωθεί τα επόμενα χρόνια από γήπεδο 6700 θέσεων σε 9600 θέσεων, για να μπορέσει να φιλοξενήσει αγώντες του EuroBasket2025.

Home