ΑΚΕΛ: Δίνει γραμμή στον ΠτΔ ενόψει της ομιλίας στην ΓΣ του ΟΗΕ

ΑΚΕΛ: Δίνει γραμμή στον ΠτΔ ενόψει της ομιλίας στην ΓΣ του ΟΗΕ

Δεν είναι της ώρας όσα λέχθηκαν στην συνάντηση Χριστοδουλίδη-Τσαβούσογλου αναφέρουν στην Εζέκια Παπαιωάννου

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τη στιχομυθία Χριστοδουλίδη-Τσαβούσογλου και τα όσα σχετικά διατυπώθηκαν από διάφορες πλευρές, τα τελευταία χρόνια, αναφορικά με αναζήτηση άλλων λύσεων από πλευράς Προέδρου Αναστασιάδη αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΑΚΕΛ. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά τα όσα διαμείφθηκαν δεν είναι της ώρας, τονίζοντας ότι προέχει όλοι να συναισθανθούν την κρισιμότητα των ημερών.

Παράλληλα το ΑΚΕΛ επισημαίνει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει να διακηρύξει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι μόνο μία επιλογή υπάρχει: η επανένωση της Κύπρου στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται στα Ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Επισημαίνοντας μάλιστα ότι η λύση δύο κρατών ή συνομοσπονδίας δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ επιλογή. Πρέπει ακόμα να διατρανώσει την ετοιμότητα του για να καταλήξουμε στους όρους Αναφοράς, άμεσα και τάχιστα, στη βάση της Κοινής Διακήρυξης, των συγκλίσεων και του Πλαισίου Γκουτέρες. Να αφήσει κατά μέρος τη δαιμονοποίηση της έννοιας της πολιτικής ισότητας και να επανέλθει  -και αυτός αλλά και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης- στη σχετική σύγκλιση που αφορά την αποτελεσματική συμμετοχή.

Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να κλείσει η συζήτηση που άνοιξε, να πάρει την πρέπουσα απάντηση ο κ. Τσαβούσογλου και –το κυριότερο- να σπάσει η στασιμότητα στο Κυπριακό που ενέχει τεράστιους κινδύνους για την Κύπρο και το λαό της, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους καταλήγει η ανακοίνωση. 

Tags
Home