Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Εδώ και τώρα να προστατευτούν τα νοικοκυριά

Offsite Team -
11.03.2021 - 15:02

ΑΚΕΛ: Εδώ και τώρα να προστατευτούν τα νοικοκυριά

Thumbnail
Η χώρα μας αρνείται εδώ και χρόνια να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία των πολιτών αναφέρει

Τα όσα δηλώνει ο Επίτροπος Ρέιντερς για τη στάση της Κύπρου στο θέμα των καταχρηστικών ρητρών συνιστούν κόλαφο για την κυβέρνηση αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ. 

Η χώρα μας αρνείται εδώ και χρόνια να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία των πολιτών από τις καταχρηστικές ρήτρες σε συμβάσεις, κάτι που αφορά πρωτίστως τις τράπεζες, οι οποίες με την αυθαιρεσία τους στραγγαλίζουν νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις.

H Κομισιόν, σε απάντηση της προς τον ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργο Γεωργίου που ήγειρε εκ νέου το ζήτημα, επισημαίνει ότι οι αποφάσεις της κυπριακής Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή για τις καταχρηστικές ρήτρες δεν είναι δεσμευτικές και δεν εφαρμόζονται στην πράξη ούτε από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας. Επισημαίνει ακόμα ότι η Κύπρος δεν παρέχει επαρκή και αποτελεσματικά μέσα για την πρόληψη της συνεχιζόμενης χρήσης καταχρηστικών ρητρών στις συμβάσεις που συνάπτονται με καταναλωτές.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη όπως τονίζει οφείλει να τερματίσει την κωλυσιεργία της και έμπρακτα να ανταποκριθεί επιτέλους στις σαφείς συστάσεις της Κομισιόν σχετικά με τις καταχρηστικές ρήτρες. Το ΑΚΕΛ απαιτεί από την κυβέρνηση άμεσα να διασφαλίσει την πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας για προστασία των πολιτών από τις καταχρηστικές ρήτρες. Εδώ και τώρα απαιτείται να προστατευτούν τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις από την αυθαιρεσία των τραπεζών και τις καταχρηστικές ρήτρες που αυτές επιβάλλουν. Την ώρα που η πανδημία και η διαχείριση της γονατίζουν οικογένειες, εργαζόμενους και μικρές επιχειρήσεις, η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει το τσιλιαδόρο των τραπεζών.

Σημειώνουμε ότι το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει σχετική πρόταση Νόμου για εναρμόνιση με την εν λόγω ευρωπαϊκή Οδηγία, η οποία θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής καταλήγει η ανακοίνωση. 

Home