ΑΚΕΛ: Είναι προφανές ότι δεν θα κάνουν έρευνα για τα διαβατήρια

ΑΚΕΛ: Είναι προφανές ότι δεν θα κάνουν έρευνα για τα διαβατήρια

Δεν μπορεί το Υπουργικό Συμβούλιο να διορίζει επιτροπές για να ερευνά τον εαυτό του αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος

«Ούτε μεταξύ τους δεν μπορούν να συνεννοηθούν οι κυβερνώντες. Πόσο μάλλον να λογοδοτήσουν έναντι των πολιτών. Και πολύ περισσότερο, να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για το διεθνή εξευτελισμό της χώρας μας και για τη χωρίς προηγούμενο μεγέθυνση της διαφθοράς στον τόπο μας, η οποία επισημαίνεται στις Εκθέσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας» αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΑΚΕΛ.

Όπως τονίζει το ΑΚΕΛ:

  • Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι η Τριμελής Επιτροπή ΔΕΝ θα ερευνήσει τις πολιτογραφήσεις που έχουν ήδη γίνει.
  • Ο Υπουργός Εσωτερικών λέει ότι η Επιτροπή θα ερευνήσει τα πορίσματα του ελέγχου που διενεργεί το ίδιο το Υπουργείο για τον εαυτό του.
  • Και ο ΔΗΣΥ λέει να περιμένουμε τους όρους εντολής της Επιτροπής.

Μάλιστα όπως αναφέρει το ΑΚΕΛ τα όσα αντιφατικά και αλληλο-αναιρούμενα δηλώνουν  οι κυβερνώντες καταδεικνύουν ότι έγνοια τους δεν είναι η διενέργεια πραγματικής έρευνας, εγνοια τους είναι να συγκαλύψουν τις ασήκωτες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη για τη μετατροπή του Προγράμματος πολιτογραφήσεων σε βιομηχανία.

Καταληκτικά όπως αναφέρετε στην ανακοίνωση ο δρόμος για ουσιαστική έρευνα είναι ένας: διορισμός ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής από το Γενικό Εισαγγελέα, όπως προνοεί ο σχετικός Νόμος. Η ερευνητική επιτροπή πρέπει να έχει εντολή τη διερεύνηση των πολιτογραφήσεων που έγιναν μέχρι σήμερα και να εντοπίσει πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες. Δεν μπορεί το Υπουργικό Συμβούλιο να διορίζει επιτροπές για να ερευνά τον εαυτό του. Μια τέτοια έρευνα ούτε αξιόπιστη μπορεί να είναι ούτε και πειστική.

Tags
Home