Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Εμείς ηγηθήκαμε της προσπάθειας για τη μεταρρύθμιση της ΤΑ

Offsite Team -
04.03.2022 - 16:32

ΑΚΕΛ: Εμείς ηγηθήκαμε της προσπάθειας για τη μεταρρύθμιση της ΤΑ

«Μειονέκτημα η μη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων»

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ αναφορικά με την ψήφιση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι μειονέκτημα η μη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων.

Αυτούσια η ανακοίωνση:

Η έγκριση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για τον τόπο. Ένα μεγάλο βήμα ώστε να έχουμε πραγματικά Τοπική Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του λαού. Με ισχυρές αρμοδιότητες. Με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Με ενισχυμένο τον λόγο και το ρόλο των ίδιων των πολιτών.

Το ΑΚΕΛ -μέσα στη Βουλή, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις τοπικές κοινωνίες- ηγήθηκε της προσπάθειας. Το ΑΚΕΛ εργάστηκε και συνεργάστηκε, διεκδίκησε και πέτυχε συναινέσεις. Βάλαμε τη σφραγίδα της Αριστεράς στη φιλοσοφία της μεταρρύθμισης μέσα από πέραν των 100 προτάσεων του ΑΚΕΛ που υιοθετήθηκαν.

Μειονέκτημα παραμένει το γεγονός ότι η θέση της Αριστεράς –την οποία στήριξαν οι Οικολόγοι και η ΕΔΕΚ- για διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων δεν πέρασε. Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες είχαν κάθε δικαίωμα να μιλήσουν για το μέλλον των Δήμων και των Κοινοτήτων τους.

Πλέον διανοίγονται μεγάλες προοπτικές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κύπρου, μέσα από την μεταρρύθμιση που πετύχαμε, και η κυβέρνηση έχει το καθήκον να επικεντρωθεί και να διασφαλίσει την εφαρμογή της.

Home