ΑΚΕΛ: Επιβεβαιώθηκαν οι χαμηλές προσδοκίες για Τριμερή

ΑΚΕΛ: Επιβεβαιώθηκαν οι χαμηλές προσδοκίες για Τριμερή

Η προοπτική να συζητούμε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης δεν είναι βέβαιο ότι θα φέρει αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα της τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη επιβεβαίωσε τις χαμηλές προσδοκίες που υπήρχαν, ένεκα πρώτα και κύρια της τουρκικής αξίωσης για λύση δύο κρατών και αναγνώριση «κυριαρχικής ισότητας» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

Όπως τονίζει η προοπτική να συζητούμε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αντί επανέναρξη των ουσιαστικών συνομιλιών έχοντας υπόψη τις εμπειρίες του παρελθόντος, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αποφέρει αποτέλεσμα και σίγουρα δεν αποτρέπει από μόνη της και χωρίς διαπραγματευτική διαδικασία επί της ουσίας τα τετελεσμένα που προωθεί η κατοχική δύναμη και την ολέθρια πορεία προς την οριστική διχοτόμηση.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Απέναντι σε αυτή τη στάση της Τουρκίας και του Ερσίν Τατάρ σημειώνει το ΑΚΕΛ ότι η απάντηση της ελληνοκυπριακής πλευράς θα έπρεπε να είναι η αταλάντευτη και ευλαβική προσήλωση στο συμφωνημένο πλαίσιο και στις συγκλίσεις, με στόχο να συνεχίσουμε τις συνομιλίες από το σημείο που διακόπηκαν το 2017. Αυτό υποδείκνυε άλλωστε εδώ και μερικά χρόνια ο ΓΓ του ΟΗΕ. Αντ’ αυτού επιλέχθηκε ο νεφελώδης δρόμος των «νέων ιδεών» και της αναίρεσης συγκλίσεων, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Το ΑΚΕΛ επιμένει ότι μία επιλογή έχουμε να προστατεύσουμε το διαπραγματευτικό κεκτημένο και να επιμείνουμε στη θέση για επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά. Αυτός είναι ο δρόμος που μπορεί να οδηγήσει στη λύση, την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδα μας.

Home