ΑΚΕΛ: Ερντογάν – Τατάρ περιφρονούν τα ψηφίσματα ΣΑ

ΑΚΕΛ: Ερντογάν – Τατάρ περιφρονούν τα ψηφίσματα ΣΑ

Πυρά ΑΚΕΛ κατά Ερντογάν-Τατάρ για τις νέες εργασίες στην Αμμόχωστο

«Η κατοχική δύναμη και η τουρκοκυπριακή ηγεσία συνεχίζουν τις εργασίες για τον εποικισμό της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου» αναφέρει το ΑΚΕΛ με αφορμή τις νέες εργασίες που πραγματοποιούνται στην κατεχόμενη πόλη.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως σημειώνει σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουκουμάς, «το δίδυμο Ερντογάν-Τατάρ συνεχίζουν να περιφρονούν το διεθνές δίκαιο και τα Ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ. Βάζουν αλάτι στις πληγές των Βαρωσιωτών. Κωφεύουν ακόμα και στις εκκλήσεις των Τουρκοκυπρίων που διεκδικούν μαζί μας την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της».

Παράλληλα προσθέτει πως «αυτές οι ενέργειες –που προφανώς δεν είναι πυροτεχνήματα όπως αρχικά νόμιζε η κυβέρνηση Αναστασιάδη- θα ενταθούν γιατί ακριβώς η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία αξιώνουν τον οριστικό διαμελισμό της πατρίδας μας. Για αυτό χρειάζεται να ανακόψουμε αυτή την ολέθρια κι επικίνδυνη πορεία προς την οριστική διχοτόμηση, σταθμός της οποίας θα είναι ο εποικισμός του Βαρωσιού με ό,τι αυτό σημαίνει».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Καταληκτικά το ΑΚΕΛ σημειώνει πως «εμείς είχαμε και έχουμε τη θέση ότι μόνο ο τερματισμός της κατοχής και η επανένωση του τόπου μας, μέσα από λύση του Κυπριακού στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο, μπορεί να σώσει και το Βαρώσι και ολόκληρη την Κύπρο. Για αυτό επιμέναμε και επιμένουμε ότι η επικέντρωση πρέπει να είναι στην επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν το 2017».

Home