Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ για διαβατήρια: Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία η έρευνα από ΕΕ

Offsite Team -
20.10.2020 - 13:00

ΑΚΕΛ για διαβατήρια: Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία η έρευνα από ΕΕ

Thumbnail
"Ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην καμωθεί και πάλι την έκπληκτη"

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να κινήσει νομική διαδικασία σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων.

Αυτή η εξέλιξη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία και ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην καμωθεί και πάλι την έκπληκτη.

Προειδοποιήθηκε η κυβέρνηση τουλάχιστον από το Γενάρη του 2019 με σχετική ανακοίνωση της ΕΕ. Ήταν τότε που ο κ. Αναστασιάδης αυθημερόν και δημόσια απάντησε στην ΕΕ κατηγορώντας την για σκοπιμότητες ισχυριζόμενος ότι η Κύπρος έχει τα «αυστηρότερα κριτήρια» απ’ όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Αυτή ήταν μέχρι πρόσφατα η προσέγγιση της κυβέρνησης. Δήλωναν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το Πρόγραμμα. Όσοι έλεγαν το αντίθετο, γίνονταν στόχος των κυβερνητικών επιθέσεων ότι δήθεν «εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα» και ότι «πυροβολούν τα πόδια μας».

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι η κυβέρνηση πυροβολούσε το κύρος και διέσυρε το όνομα το όνομα της Κύπρου διεθνώς, με τη βιομηχανία μαζικής παραχώρησης διαβατηρίων που έστησε επί των ημερών της.

Αν η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα δεν φοβούνται τίποτα και δεν έχουν τίποτα να κρύψουν, γιατί εμποδίζουν την ολοκλήρωση της έρευνας του Γενικού Ελεγκτή για τα «χρυσά» διαβατήρια; Αν η κυβέρνηση θέλει πραγματική διαφάνεια, γιατί δεν δίνει απαντήσεις για τις επιλεγμένες αιτήσεις πολιτογραφήσεων που επισπεύδονταν με γραπτές εντολές του Υπουργού Εσωτερικών;

Home