Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ για διαβατήρια: Πόση υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών;

Offsite Team -
22.12.2020

ΑΚΕΛ για διαβατήρια: Πόση υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών;

Thumbnail
Ο κ. Αναστασιάδης επιμένει στη θεωρία ότι είναι άμωμος και αμόλυντος, δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ

Την επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Στεφάνου αναφέρει πως «ο κ. Αναστασιάδης επιμένει στη θεωρία ότι είναι άμωμος και αμόλυντος, δηλώνοντας ότι  θα παραιτηθεί αν διαπιστωθεί εμπλοκή του στο σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων».

Παράλληλα σημειώνει πως «η σύγκρουση συμφέροντος που αφορά στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και μέλη του Υπουργικού του Συμβουλίου δεν χρειάζεται να ερευνηθεί για να αποδειχθεί. Είναι αυταπόδεικτη και κραυγαλέα».

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, «η κυβέρνηση Αναστασιάδη, με το που ανέλαβε την εξουσία το 2013, έκοψε και έραψε τα κριτήρια των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων. Ακολούθως, το δικηγορικό γραφείο Αναστασιάδη και γραφεία που συνδέονται με μέλη της κυβέρνησης Αναστασιάδη υπέβαλαν εκατοντάδες αιτήσεις για πολιτογραφήσεις. Και οι ίδιοι άνθρωποι, ως Υπουργικό Συμβούλιο, ενέκριναν τις αιτήσεις».

Εντούτοις, όπως σημειώνει «ο κ. Αναστασιάδης επιμένει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από όλο αυτό. Επιμένει ακόμα ότι είναι ηθικό και θεμιτό να δέχεται ο ίδιος και η οικογένειά του δωρεές ταξιδιών με ιδιωτικό τζετ στις Σεϋχέλλες από ξένους μεγιστάνες και αυτός να παραχωρεί διαβατήρια σε αυτούς και τις οικογένειές τους».

Τονίζει δε πως «σε μια ευνομούμενη χώρα τα όσα κάνει η κυβέρνηση Αναστασιάδη θα αποτελούσαν αιτία για ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Προφανώς, η γυναίκα του Καίσαρα των κυβερνώντων είναι πολύ διαφορετική από τη γυναίκα του Καίσαρα όλων των υπολοίπων». Αλήθεια, πόση υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών από μέρους των κυβερνώντων; διερωτάται. 

Home