ΑΚΕΛ για ΕΣΤΙΑ: Η Κυβέρνηση έκανε τη δουλεία των τραπεζών

ΑΚΕΛ για ΕΣΤΙΑ: Η Κυβέρνηση έκανε τη δουλεία των τραπεζών

Τι αναφέρει το ΑΚΕΛ για το ΕΣΤΙΑ και τις ενέργειες της Κυβέρνησης

Δήλωση εξέδωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, στη Βουλή μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών. Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου η Κυβέρνηση δεν ανέφερε τίποτα νεότερο επί της ουσίας και με αυτή τη στάση δεν γίνεται τίποτα ουσιαστικό

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: “Η Κυβέρνηση αφού ρίγαρε το γήπεδο, αφού έθεσε το πλαίσιο υπέρ των τραπεζών σε σχέση με τις αναδιαρθρώσεις και τις εκποιήσεις, σήμερα ενημέρωσε την Επιτροπή Οικονομικών για το σχέδιο Εστία, χωρίς να αναφέρει τίποτα νεότερο επί της ουσίας.

Η κυβέρνηση έκανε τη δουλειά της -ή καλύτερα τη δουλειά των τραπεζών- με ταχύτατους ρυθμούς. Κατέθεσε στη Βουλή όσα ήθελαν οι τράπεζες για τις εκποιήσεις και τώρα οι δανειολήπτες περιμένουν πότε η κυβέρνηση θα φέρει άλλα προγράμματα και νόμους για να τους διευκολύνει να ξοφλήσουν τα δάνειά τους, για να προστατέψουν την πρώτη τους κατοικία και τη μικρή επαγγελματική τους στέγη. 

Σ’ αυτό τίποτα νεότερο δεν έχει λεχθεί από μέρους της κυβέρνησης. Για τους δανειολήπτες δεν υπάρχει τίποτα νεότερο. Ο καιρός όμως περνά, οι εκποιήσεις προχωρούν και επί θύραις είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, οι οποίοι θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα”. 

Όπως τόνισε ο κ. Στεφάνου: “με τη στάση αυτή της κυβέρνησης δεν γίνεται τίποτα ουσιαστικό ενώ δυστυχώς οι δανειολήπτες είναι στην αναμονή. Ακόμη και αυτά τα λίγα που η Βουλή έχει ψηφίσει για την προστασία των δανειοληπτών τα ανέπεμψε ο Προέδρος της Δημοκρατίας στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι θέσεις του ΑΚΕΛ αναφορικά με την ανεπάρκεια και το λανθασμένο προσανατολισμό του Εστία είναι δεδομένες. Παρόλα αυτά, καλούμε τους δανειολήπτες να καταθέσουν αίτηση στο Εστία για να δουν πώς τελικά θα εξελιχθεί το δικό τους το θέμα. Αν μη τι άλλο μ’ αυτό τον τρόπο ίσως κερδίσουν χρόνο σε σχέση με τις εκποιήσεις”.  

Home