ΑΚΕΛ για καθηγητή: «Τερματίστε την πειθαρχική έρευνα»

ΑΚΕΛ για καθηγητή: «Τερματίστε την πειθαρχική έρευνα»

Ανακοίνωση για την πειθαρχική έρευνα σε βάρος καθηγητή απο το ΑΚΕΛ

Οι κατηγορίες του Υπουργείου Παιδείας σε βάρος του καθηγητή Τέχνης Γιώργου Γαβριήλ –όπως δημοσιεύονται σήμερα στον Τύπο- επιβεβαιώνουν ότι πειθαρχική έρευνα που διέταξε το Υπουργείο στρέφεται σε βάρος της καλλιτεχνικής δημιουργίας και του περιεχομένου της, αναφέρει το ΑΚΕΛ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Υπουργείο Παιδείας έχει ξεθάψει μια νομοθεσία του 1969 που αφορά σε «δυσφήμιση της εκπαιδευτικής υπηρεσίας» προκειμένου να δικαιολογήσει τη λογοκρισία και τη δίωξη σε βάρος του καθηγητή. Πώς ακριβώς έχει δυσφημιστεί η εκπαιδευτική υπηρεσία, από έργα που δημιουργήθηκαν και παρουσιάστηκαν εκτός επαγγελματικού και εκπαιδευτικού χώρου; Είναι φανερό ότι η πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε και συνεχίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, με προφανή στόχο να διωχθεί ο καθηγητής, ικανοποιώντας μεταξύ άλλων και τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος ζήτησε την απόλυση του καθηγητή.

Επίσης ψεύδεται το Υπουργείο Παιδείας -σύμφωνα με την ανακοίνωση- όταν ισχυρίζεται ότι δεν διώκει την καλλιτεχνική έκφραση και το περιεχόμενο των έργων. Άλλωστε στην πρώτη ανακοίνωση του το Υπουργείο έκανε λόγο για την «αλγεινή εντύπωση που προκαλούν ζωγραφιές» «προσβολή του δημοσίου αισθήματος» και  «κλίμα μισαλλοδοξίας μέσα στην μαθητική κοινότητα» κλπ.

Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει ότι τα έργα του καθηγητή είναι στην ελεύθερη κρίση του κάθε πολίτη. Όμως, η πειθαρχική έρευνα και η προσπάθεια δίωξης του καλλιτέχνη από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού της κυβέρνησης Αναστασιάδη είναι απαράδεκτη και παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Καταλυτικά, καλεί τον Υπουργό Παιδείας να τερματίσει την πειθαρχική έρευνα.

Home