Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ για Μακαριώτατο:Επιβεβαιώνει ότι ο ΠτΔ συζητούσε για 2 κράτη

Offsite Team -
27.01.2021

ΑΚΕΛ για Μακαριώτατο:Επιβεβαιώνει ότι ο ΠτΔ συζητούσε για 2 κράτη

Thumbnail
Έκανε αναφορά στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου στην Ερευνητική Επιτροπή για πολιτογραφήσεις

Ο Αρχιεπίσκοπος επιβεβαιώνει ξανά ότι ο Πρόεδρος συζητούσε στα κρυφά για λύση διχοτόμησης

Το ΑΚΕΛ επαναφέρει τα όσα αποδίδονται στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ ότι ο Πρόερος συζητούσε τη λύση των δυο κρατών. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου σε σημερινές του δηλώσεις ανέφερε ότι:

«Ο Αρχιεπίσκοπος επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τού εκμυστηρεύτηκε τις σκέψεις του για λύση δύο κρατών στο Κυπριακό. Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι αυτές οι συζητήσεις γίνονται ακόμα και πριν τις Προεδρικές Εκλογές του 2018. Δηλαδή, ο Νίκος Αναστασιάδης άλλα έλεγε στους πολίτες και άλλα συζητούσε για την τύχη της πατρίδας μας πίσω από κλειστές πόρτες. Διερωτόμαστε, αν το Προεδρικό θα επιμένει ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν κατάλαβε καλά».

 

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Η αλήθεια είναι μία: Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο πρώτος και ο μόνος Πρόεδρος στα χρονικά του τόπου που διανοήθηκε να συζητά τη λύση της διχοτόμησης στο Κυπριακό, δηλαδή την παράδοση στην Τουρκία της μισής πατρίδας μας.

Αναφερόμενος στην κατάθεση του Αρχιεπισκόπου στη Διερευνητική ο κ. Στεφάνου υποστήριξε:«Ο Αρχιεπίσκοπος αποπειράθηκε με παρέμβασή του στο ψεσινό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ να ανασκευάσει τη δήλωση που έκανε ενώπιον της Ερευνητικής, ότι δηλαδή συμβούλευσε τον Πρόεδρο «να σταματήσουν να κλέβουν». 

 

Home