ΑΚΕΛ για Μπορέλ: Μεγάλο ζητούμενο η πρακτική της αλληλεγγύης

ΑΚΕΛ για Μπορέλ: Μεγάλο ζητούμενο η πρακτική της αλληλεγγύης

Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι προσδοκίες της για χειροπιαστά αποτελέσματα από αυτή την επίσκεψη

Σε δήλωση προχώρησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνους, για την επίσκεψη του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλεια στην Κύπρο.

Όπως δήλωσε, “η επίσκεψη στην Κύπρο του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλεια και οι δηλώσεις αλληλεγγύης προς την Κύπρο, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα είναι αναμφίβολα θετικές.

Το μεγάλο ζητούμενο βέβαια παραμένει με ποιο πρακτικό τρόπο θα εκφραστεί αυτή η αλληλεγγύη απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, δεδομένου άλλωστε ότι ήδη υπάρχει πληθώρα τοποθετήσεων και δηλώσεων από πλευράς ΕΕ. Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι προσδοκίες της για χειροπιαστά αποτελέσματα από αυτή την επίσκεψη αλλά προπαντός από τον ευρύτερο ευρωτουρκικό διάλογο που φαίνεται να ανοίγει.

Στόχος και προτεραιότητα μας πρέπει να είναι η αποκλιμάκωση της έντασης, η επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου κάτι που θα αφαιρέσει από την Τουρκία τα όποια προσχήματα για να μην μπαίνει στο διάλογο για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτή, κατά την εκτίμηση του ΑΚΕΛ, πρέπει να είναι η στόχευση της κυβέρνησης”.

Home