ΑΚΕΛ για περιστατικό bullying: Υπεύθυνοι ανεύθυνοι

ΑΚΕΛ για περιστατικό bullying: Υπεύθυνοι ανεύθυνοι

«Το νέο περιστατικό εκφοβισμού ανήλικου μαθητή θα πρέπει να θέσει σε εγρήγορση όλους τους αρμόδιους φορείς»

Ανακοίνωση σχετική αναφορικά με το περιστατικό bullying σε σχολείο της Λευκωσίας εξέδωσε το ΑΚΕΛ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, το ΑΚΕΛ κρούει ξανά τον κώδωνα του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά εκφοβισμού, προσθέτοντας ότι έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση μιας νέας σύγχρονης, ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής νομοθεσίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Το νέο περιστατικό εκφοβισμού ανήλικου μαθητή θα πρέπει να θέσει σε εγρήγορση όλους τους αρμόδιους φορείς.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της υπόθεσης επιβεβαιώνουν την αδυναμία του κράτους και των αρμόδιων φορέων να προστατεύσουν τα θύματα εκφοβισμού εντός και εκτός της σχολικής κοινότητας.

Ο κατακερματισμός αρμοδιοτήτων, η ανυπαρξία στρατηγικής και σχεδιασμού αλλά κυρίως η αδιαφορία αρμοδίων και η ευθυνοφοβία οδηγούν και θα οδηγούν σε τέτοια περιστατικά με απρόβλεπτες και μη ανατρέψιμες συνέπειες. Αυτό αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο στην περίπτωση του Παναγιώτη Στεφανή.

Το ΑΚΕΛ κρούει ξανά τον κώδωνα του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά εκφοβισμού.

Έχουμε ήδη αναλάβει πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση μιας νέας σύγχρονης, ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής νομοθεσίας για το φαινόμενο του εκφοβισμού που πλήττει ολοένα και περισσότερους νέους ανθρώπους και παιδιά. 

Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, το ΑΚΕΛ θα επιδιώξει διαβούλευση με την επιστημονική κοινότητα, κοινωνικούς και κρατικούς φορείς. Προς τούτο έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση με την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού»

Home