Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ για πολιτογραφήσεις : Συνδέονται με μέλη της κυβέρνησης

Offsite Team -
14.09.2020

ΑΚΕΛ για πολιτογραφήσεις : Συνδέονται με μέλη της κυβέρνησης

Thumbnail
«Πάνω από 350 αιτήσεις για πολιτογράφηση συνδέονται με μέλη της κυβέρνησης Αναστασιάδη»

«Για άλλη μια φορά εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για θέματα δεοντολογίας και ηθικής τάξης της κυβέρνησης Αναστασιάδη», επισημαίνε σεε δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, μετά από δημοσίευμα στον Κυπριακό τύπο που κανένας, όπως τονίζει, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει διαψεύσει ότι δηλαδή πάνω από 350 αιτήσεις για πολιτογράφηση συνδέονται με μέλη της κυβέρνησης Αναστασιάδη, περιλαμβανομένου και του Δικηγορικού Γραφείου που φέρει το όνομα του Προέδρου.

Αυτούσια η δήλωση:

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τρία εν ενεργεία μέλη της κυβέρνησης Αναστασιάδη και δύο πρώην Υπουργοί συνδέονται με δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία που επί χρόνια υπέβαλλαν αιτήσεις για πολιτογράφηση ξένων επενδυτών.

Σύμφωνα, με το δημοσίευμα της Χαραυγής που κανένας μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει διαψεύσει, πάνω από 350 αιτήσεις για πολιτογράφηση συνδέονται με μέλη της κυβέρνησης Αναστασιάδη, περιλαμβανομένου και του Δικηγορικού Γραφείου που φέρει το όνομα του Προέδρου.

Για άλλη μια φορά εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για θέματα δεοντολογίας και ηθικής τάξης της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Πόσο δεοντολογικό είναι άραγε ο Πρόεδρος ή ο όποιος Υπουργός να αποφασίζει στο Υπουργικό για τις αιτήσεις που υποβάλλει το γραφείο του;

Ζήτημα τίθεται και για τον έλεγχο που διεξάγεται σήμερα για τις πολιτογραφήσεις. Ο Γενικός Εισαγγελέας που διόρισε την ερευνητική επιτροπή ήταν ο ίδιος μέλος του υπουργικού συμβουλίου που έπαιρνε τις αποφάσεις. Η ερευνητική επιτροπή θα ελέγξει πολιτογραφήσεις που έγιναν από τα γραφεία του Προέδρου, νυν και πρώην Υπουργών. Θα ελέγξουν τους εαυτούς τους;

Όλα αυτά αποκαλύπτουν πόσο βαθιά και εκτεταμένη είναι η αδιαφάνεια γύρω από τη βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων που διέσυρε τη χώρα μας ανά το παγκόσμιο.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις εξηγούν γιατί η κυβέρνηση Αναστασιάδη κώφευε πεισματικά στις διεθνείς προειδοποιήσεις, γιατί αρνούνταν να θεσπιστούν Κανονισμοί από τη Βουλή για τις πολιτογραφήσεις, γιατί δεν απαντούσε στους πολίτες και τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις και, τελικά, γιατί η κυβέρνηση ξεχείλωσε τα κριτήρια και τις διαδικασίες.

Σ’ αυτό το ξεχείλωμα βρίσκεται και η ρίζα του σκανδάλου με τα «χρυσά διαβατήρια».

Home