Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ για Πουρνάρα: Απάνθρωπες οι συνθήκες / Προειδοποιούσαμε

Offsite Team -
12.01.2021 - 15:43

ΑΚΕΛ για Πουρνάρα: Απάνθρωπες οι συνθήκες / Προειδοποιούσαμε

Thumbnail
Ζητά αλλαγή στη Μεταναστευτική Πολιτική

Ως απότοκο της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στο Κέντρο Κέντρο Προσωρινής Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στην Πουρνάρα αποτελεί για το ΑΚΕΛ τα θλιβερά επεισόδια το βράδυ της Δευτέρας. Το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι « προειδοποιούσαμε  ότι οι απάνθρωπες  συνθήκες διαβίωσης φέρνουν τους ανθρώπους που φιλοξενούνται σ’ αυτό στα όριά τους». 

Σύμφωνα με το Γραφείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, «για πολλοστή  φορά καλούμε την Κυβέρνηση να κατανοήσει την ανάγκη για αλλαγή του τρόπου προσέγγισης και αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος αξιοποιώντας  τη χρηματοδότηση που μας δίνεται για το σκοπό αυτό. Το ΑΚΕΛ καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να αξιοποιήσει τις προτάσεις που κατά καιρούς υποβάλαμε για το ζήτημα αυτό».

Η ανακοίνωση του κόμματος:

«Για ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες ενός θλιβερού συμβάντος,  απότοκου της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στο Κέντρο Προσωρινής Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στην Πουρνάρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ως ΑΚΕΛ προειδοποιούσαμε  ότι οι απάνθρωπες  συνθήκες διαβίωσης φέρνουν τους ανθρώπους που φιλοξενούνται σ’ αυτό στα όριά τους. 

Οι συνθήκες διαβίωσης, μαζί με τον μεγάλο αριθμό προσφύγων που βρίσκονται στοιβαγμένοι στην Πουρνάρα αποτελούν τις αιτίες για τα επεισόδια. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται 1500 αιτητές ασύλου ενώ οι εγκαταστάσεις έχουν μέγιστη χωρητικότητα 900 ατόμων. Επίσης όσοι τοποθετούνται σε αντίσκηνα δεν μπορούν να αντέξουν το κρύο, ιδιαίτερα το βράδυ. Δεν έχουν κουβέρτες ούτε σόμπες για να ζεσταθούν παρά την προσπάθεια των  ΜΚΟ να καλύψουν τις ανάγκες αυτές αφού το κράτος δεν είναι έτοιμο να τις παρέχει.  

Είναι συνεχείς οι καταγγελίες για την ανεπάρκεια του φαγητού, την μη ύπαρξη ικανοποιητικού αριθμού χώρων υγιεινής όπως  αποχωρητήρια, μπάνια χωρίς ζεστό νερό οξύνοντας έτσι τις απάνθρωπες συνθήκες που οδηγούν σε απελπιστικές καταστάσεις. 

Σημειώνουμε επίσης ότι στα όρια τους έχουν φτάσει και οι λειτουργοί που εργάζονται στο χώρο αυτό μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στα πολλά ζητήματα που προκύπτουν. 

Το ΑΚΕΛ για πολλοστή  φορά καλεί την Κυβέρνηση να κατανοήσει την ανάγκη για αλλαγή του τρόπου προσέγγισης και αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος αξιοποιώντας  τη χρηματοδότηση που μας δίνεται για το σκοπό αυτό. Το ΑΚΕΛ καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να αξιοποιήσει τις προτάσεις που κατά καιρούς υποβάλαμε για το ζήτημα αυτό».

 

Home