Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Η ανευθυνότητα του κ. Νουρή είναι επικίνδυνη

Offsite Team -
04.11.2022 - 11:47

ΑΚΕΛ: Η ανευθυνότητα του κ. Νουρή είναι επικίνδυνη

ΑΚΕΛ για κατώτατο: Η κυβέρνηση υποχωρεί στις αξιώσεις εργοδοτών
Το μεταναστευτικό χρειάζεται ένα Υπουργό που να διαθέτει πρώτα από όλα σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αναφέρει το ΑΚΕΛ

Η ανευθυνότητα του  Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή είναι επικίνδυνη, αναφέρει σε γραπτή δήλωση το ΑΚΕΛ όσον αφορά το Πουρνάρα.

Συγκεκριμένα, ο ΥΠΕΣ είχε αναφέρει στην εκπομπή του ΡΙΚ "Πρώτη Ενημέρωση", ότι χίλιοι - εκατό διαμένοντες στη κέντρο φιλοξενίας μεταναστών "Πουρνάρα" έχουν εντοπιστεί θετικοί στον ιό του "AIDS", και άλλοι οκτακόσιοι διαγνώστηκαν με φυματίωση. Παράλληλα, το ΥΠΕΣ μετά τις δηλώσεις του κ. Νουρή προχώρησε με διευκρινιστική ανακοίνωση εξηγώντας ότι έχουν αναπαραχθεί λανθασμένα, το Υπουργείο Εσωτερικών θέλει να διευκρινίσει ότι ούτε 1100 περιστατικά με AIDS διαβιούν σήμερα στο Κέντρο, ούτε 800 ασθενείς με φυματίωση.

 

Από πλευράς του το ΑΚΕΛ αναφέρει για το περιστατικό ότι ο ΥΠΕΣ έσπειρε τον πανικό με ψέματα για μολυσματικές ασθένειες στο Πουρνάρα και στην συνέχεια πήρε πίσω τις δηλώσεις του, προσθέτοντας ότι ως Υπουργός Εσωτερικών έχει ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο Πουρνάρα.

Τέλος το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι το μεταναστευτικό είναι ένα σοβαρό ζήτημα και χρειάζεται ένα Υπουργό που να διαθέτει πρώτα από όλα σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

>>Διαβάστε επίσης: Διευκρινίζει το Υπουργείο Εσωτερικών για τις δηλώσεις Νουρή<<

Διαβάστε αυτούσια την γραπτή δήλωση του ΑΚΕΛ: 

«Η ανευθυνότητα του κ. Νουρή είναι επικίνδυνη. Πρώτα έσπειρε τον πανικό με ψέματα για μολυσματικές ασθένειες στο Πουρνάρα και στην συνέχεια πήρε πίσω τις δηλώσεις του. Δεν φτάνει που ως Υπουργός Εσωτερικών έχει ασήκωτες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο Πουρνάρα -κατάσταση που εξαθλιώνει όσους είναι μέσα στο Κέντρο Υποδοχής αλλά ταυτόχρονα επιβαρύνει τους κατοίκους στις γειτονικές κοινότητες- συνεχίζει να παίζει με τα αισθήματα και τους φόβους της κοινωνίας. 

 

>>Διαβάστε επίσης: Νουρής: 1100 άτομα στο Πουρνάρα με AIDS - 800 με φυματίωση<<

Το χθεσινό φιάσκο συμπυκνώνει τον τρόπο που διαχειρίζεται ο Υπουργός και η κυβέρνηση, συνολικά το μεταναστευτικό. Τοξική ξενοφοβική ρητορική και ψέματα στα κανάλια και μηδενικές ή αμφιβόλου νομιμότητας λύσεις στην πράξη. Το μεταναστευτικό είναι ένα σοβαρό ζήτημα και χρειάζεται ένα Υπουργό που να διαθέτει πρώτα από όλα σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Home