Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ - Η ΕΕ κατέρριψε το αφήγημα για μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα

Offsite Team -
08.12.2021

ΑΚΕΛ - Η ΕΕ κατέρριψε το αφήγημα για μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα

Η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τη χρονική διάρκεια μείωσης του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα

Το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ, Χάρης Πολυκάρπου σε σημερινή του δήλωσε ανέφερε ότι οι χθεσινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ΦΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα που προσπάθησε να στήσει η κυβέρνηση για τη μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο Χάρης Πολυκάρπου τόνισε ότι την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τη χρονική διάρκεια μείωσης του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει αποφάσεις για μόνιμες μειώσεις των συντελεστών ΦΠΑ, μεταξύ άλλων σε είδη πρώτης ανάγκης και προϊόντα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία. 

Την ίδια ώρα συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί από τη μια η Ευρωπαϊκή Ένωση να δίνει εργαλεία στα Κράτη Μέλη και από την άλλη η ίδια να βάζει εμπόδια και περιορισμούς στην μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Τέλος, κατέληξε ότι η κοινωνία ζητά από την κυβέρνηση –η οποία έχει και την κύρια ευθύνη- να φέρει ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και να τερματίσει την ελαφρότητα και την προχειρότητα με την οποία χειρίζεται αυτά τα ζητήματα.

Home