ΑΚΕΛ: Η έφοδος της ΕΠΑ στον ΠΙΣ δημιουργεί ερωτηματικά και ένταση

ΑΚΕΛ: Η έφοδος της ΕΠΑ στον ΠΙΣ δημιουργεί ερωτηματικά και ένταση

Πρώτο το ΑΚΕΛ - μάχη μεταξύ ΕΛΑΜ και ΕΔΕΚ
"Η επέμβαση όμως της Επιτροπής Ανταγωνισμού με τον τρόπο που έγινε στα γραφεία του ΠΙΣ δημιουργεί ερωτηματικά"

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Χρίστος Χριστοφίδης, Μέλος του Π.Γ. του ΑΚΕΛ, για την εισβολή της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα γραφεία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

Αυτούσια η δήλωση:

Είναι γνωστές οι διαφωνίες μας με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) σε σχέση με την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ). Είναι επίσης γνωστές οι διαφωνίες μας με μεθόδους που χρησιμοποίησε η ηγεσία του ΠΙΣ για να επιβάλει την άποψη της σε γιατρούς.

Η επέμβαση όμως της Επιτροπής Ανταγωνισμού με τον τρόπο που έγινε στα γραφεία του ΠΙΣ δημιουργεί ερωτηματικά, αχρείαστη ένταση σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τομέα της Υγείας και στέλνει λανθασμένα μηνύματα στην κυπριακή κοινωνία. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτή η επέμβαση με τον τρόπο που έγινε σχετίζεται με τις τοποθετήσεις και τις απόψεις του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι τραγικό για το επίπεδο του σεβασμού της δημοκρατικής λειτουργίας στο τόπο μας.

Θα πρέπει να δοθούν όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις από τους αρμόδιους για να μην υπάρχει καμία σκιά γύρω από αυτό το θέμα και αν εγείρεται ζήτημα ευθυνών αυτές να αποδοθούν εκεί που πρέπει και με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Home