Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Η φήμη του ΠτΔ δεν ξεπλένεται με μισές αλήθειες

Offsite Team -
31.08.2019 - 13:37

ΑΚΕΛ: Η φήμη του ΠτΔ δεν ξεπλένεται με μισές αλήθειες

Thumbnail
Νέα κόντρα

Νέα επίθεση στον Κυβέρνηση και τον Νίκο Αναστασιάδη εξαπέλυσε σήμερα το ΑΚΕΛ μέσα από γραπτή δήλωση του Βουλευτή Άριστου Δαμιανού για τα δημοσιεύματα και την άρνηση του Νίκου Αναστασιάδη να απαντήσει επί της ουσίας σε όσα καταλογίζονται στον ίδιο και στο περιβάλλον του από το Διεθνές Παρατηρητήριο για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά.

Μάλιστα όπως τονίζει το ΑΚΕΛ Η φήμη του κ. Αναστασιάδη δεν ξεπλένεται με μισές αλήθειες.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση

Χτες, παραβιάζοντας για πολλοστή φορά στοιχειώδεις κανόνες πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε από το βήμα του Συνεδρίου των Αποδήμων ανοίκεια επίθεση κατά της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΑΚΕΛ. Αναφερόμενος στις θέσεις που καταθέτουμε στο δημόσιο διάλογο και στην τεκμηριωμένη κριτική που ασκούμε στην κυβέρνηση Αναστασιάδη και στον ίδιο τον Πρόεδρο, μίλησε για «διάβρωση».

Στην αντίληψη των κυβερνώντων η διαφορετική άποψη, ο διάλογος και ο αντίλογος αποτελούν διάβρωση. Αυτή είναι η αντίληψή τους για τη Δημοκρατία. Και αυτά από έναν Πρόεδρο που εδώ και δύο βδομάδες αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας σε όσα καταλογίζονται στον ίδιο και στο περιβάλλον του από το Διεθνές Παρατηρητήριο για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά (OCCRP).

Η προσπάθεια του κ. Προδρόμου να υπερασπιστεί τον κ. Αναστασιάδη για όσα τού καταλογίζονται για δραστηριότητες που σχετίζονται με ξέπλυμα, επικαλούμενος κατά το ήμισυ δήλωση Αμερικανίδας βουλευτού, είναι ενδεικτική της αδυναμίας να δώσουν πειστικές απαντήσεις καταφεύγοντας σε μισές αλήθειες και μάλιστα επικαλούμενοι ξένους αξιωματούχους.

Διότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέλειψε επιμελώς να σημειώσει ότι η κ. Γουότερς είπε επίσης επί λέξη: «Θα ήθελα να δω περισσότερη πρόοδο στην κατεύθυνση εντοπισμού και παρεμπόδισης της παράνομης οικονομικής δραστηριότητας». Και βέβαια παραβλέπουν το γεγονός πως ανάλογες αναφορές για ξέπλυμα και διαφθορά γίνονται από τον ΟΟΣΑ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Κάθε μέρα που περνά εδραιώνεται στη συνείδηση των πολιτών η αντίληψη ότι ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού, με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους δεν σκέφτονται τους πολλούς αλλά νοιάζονται για τους λίγους. Για αυτούς που κτίζουν πύργους, για τους δικούς που πωλούν χρυσοφόρες πολιτογραφήσεις και διαβατήρια, για τους ημέτερους που καταστρέφουν το περιβάλλον και τις αρχαιότητες. Αυτή είναι η πραγματική διάβρωση την οποία το ΑΚΕΛ αντιμάχεται.

Τη διάβρωση της πολιτικής ηθικής, της χρηστής διοίκησης και του κράτους δικαίου. Τη διάβρωση και τον εκφυλισμό των θεσμών για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και συμφερόντων.  

Home