Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση αποφεύγει τους κραδασμούς ενός ακόμα σκανδάλου

Offsite Team -
28.09.2022 - 16:02

ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση αποφεύγει τους κραδασμούς ενός ακόμα σκανδάλου

ΑΚΕΛ: Η κοινωνία συνθλίβεται από το κόστος του ρεύματος
Αναπάντητα τα ερωτήματα για την Hermes λέει το ΑΚΕΛ - Καθόλου τυχαία η κατρακύλα της Κύπρου στους δείκτες διαφθοράς

Καθόλου τυχαία η κατρακύλα της Κύπρου στους δείκτες διαφθοράς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ με αφορμή τα όσα εκτυλίσσονται με την Hermes.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το ΑΕΚΛ τονίζει πως η Κυβέρνηση διακόπτει τις διαπραγματεύσεις με Hermes, με σκοπό να αποφύγει τους κραδασμούς ενός ακόμα σκανδάλου εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Μάλιστα υποστηρίζει πως δεν έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα που έθεσε το κόμμα, τα οποία και αναφέρει. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οδυσσέας: «Αγκρίστηκαν» Πετρίδης και Καρούσος

Αυτούσια η ανακοίνωση

H κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διαπραγματεύσεις με την Hermes, για να αποφύγει, προφανώς, τους κραδασμούς ενός ακόμα σκανδάλου εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Εντούτοις, δεν έχει απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσε το ΑΚΕΛ.

Γιατί περιφρόνησε θεσμούς, διαδικασίες και νομιμότητα; Γιατί πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων μελέτη που έγινε με λεφτά του Δημοσίου; Γιατί προχώρησε στη δέσμευση του κράτους με συμφωνία με άλλο ελεγκτικό οίκο για την ίδια μελέτη, χωρίς να έχει καν εξασφαλίσει την αποδέσμευση της σχετικής δαπάνης; Άραγε δεν ικανοποιούσαν τις προθέσεις της τα ευρήματα της πρώτης μελέτης;

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπάχαλο για €192.000 με PWC, HERMES και Υπ. Οικονομικών

Τέτοια φαινόμενα αδιαφάνειας και κακοδιοίκησης είναι σύμφυτα της διαφθοράς, που απέκτησε γιγαντιαίες διαστάσεις επί διακυβέρνησης Συναγερμού. Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι άλλη μια διεθνής έκθεση –αυτή τη φορά της Παγκόσμιας Τράπεζας- δείχνει την Κύπρο να κατρακυλά κι άλλο στους δείκτες διαφθοράς, κράτους δικαίου ακόμα και των ελευθεριών. Ειδικά, στο δείκτη διαφθοράς η Κύπρος, η Κύπρος συνέχισε την πορεία προς τον πάτο ως προς την διαφθορά στη χώρα. Στο τέλος του 2021, η βαθμολογία συνέχισε να πέφτει ραγδαία, φτάνοντας το 65, στην κατάταξη που κυμαίνεται από 100 (χώρες με μηδενική διαφθορά) μέχρι 0 (χώρες με πλήρη διαφθορά).

Home