ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση να ακούσει ανησυχίες επαγγελματιών για τα μέτρα

ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση να ακούσει ανησυχίες επαγγελματιών για τα μέτρα

Όσα δηλώνει το ΑΚΕΛ

Η κυβέρνηση να ακούσει τις ανησυχίες που εκφράζονται από συγκεκριμένους κλάδους σε σχέση με τα μέτρα αναφέρει το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση του. 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το ΑΚΕΛ: “Η συμμόρφωση με τις υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας και το υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης που επέδειξαν οι πολίτες καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας ήταν και είναι το κυριότερο όπλο μας στην αντιμετώπιση του ιού. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί και σε αυτή τη φάση.

Είναι απολύτως κατανοητό και επιβεβλημένο ότι οι όποιες χαλαρώσεις και το σταδιακό άνοιγμα όλων των τομέων της οικονομικής δραστηριότητας θα υπόκειται στα επιστημονικά ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας. Εντούτοις, η κυβέρνηση οφείλει να αξιολογεί συνεχώς –με επιστημονικά κριτήρια- κατά πόσο τα μέτρα που συνεχίζουν να βρίσκονται σε ισχύ είναι τα ενδεδειγμένα και τα απαραίτητα, ότι δεν υπάρχουν φαινόμενα δύο μέτρων και σταθμών που καταλήγουν σε αδικαιολόγητη ταλαιπωρία και σε αδικίες σε βάρος συγκεκριμένων επαγγελματικών κλάδων. Κάτι τέτοιο υπονομεύει την πλήρη επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας καθώς και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στα μέτρα.

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο οφείλουν να ακούσουν τις θέσεις και τις ανησυχίες που εκφράζονται από συγκεκριμένους κλάδους και είτε να επαναξιολογήσουν τις αποφάσεις τους είτε να δώσουν επιστημονικά τεκμηριωμένες αποφάσεις για τη συνέχιση των υφιστάμενων μέτρων”

 

Home